15 stu 2022

„VAU – MIJAU“ VOLONTERSKA AKCIJA

Volonterski klub Mlinarska je proveo volontersku akciju „VAU – MIJAU“  te su se kroz tjedan od 17.-24. 10.2022. u našoj školi skupljale donacije (deke, nagradne grickalice za pse i mačke, igračke, plahte) za Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba Dumovec. Škola je donacije skupljala u suradnji s učeničkim domom Marije Jambrišak gdje je naša učenica Ema Knežić motivirala cijeli svoj dom i djevojke doma koje su prikupljale donacije i organizirale dobrotvornu akciju pečenja palačinki te prikupili određen iznos novca kojim su se kupile ostale potrepštine. Nakon što su donacije prikupljene dogovorili smo dva posjeta skloništu zbog iznimno velikog broja donacija, ali i velikog broja zainteresiranih učenika volontera koji su željeli osobno odnijeti donacije. Stoga su donacije uručili učenici petih razreda 1. studenog dok su učenici prvih i trećih razreda donacije uručili 9.studenog uz oduševljenje i ponos svih učenika volontera koji su svojim malim doprinosom učinili veliko djelo.

 

Cijela volonterska akcija ” Vau-mijau” prikazana je u obliku kratkog audio- filma kroz prizmu utisaka učenika volontera 3.c razreda, koji su svoje oduševljenje sudjelovanjem  u ovoj akciji bilježili od prvog koraka i dokumentirali nizom fotografija koje su zajedničkim snagama pretopili u kratki dokumentarni film.

 

Zahvaljujemo svima, a posebno učenici volonterki Emi Knežić i Učeničkom domu Marije Jambrišak te učenicima volonterima 3c razreda!

 

Radujemo se novim volonterskim akcijama …

 

Volonterski klub Mlinarska

Elvira Tahiri & Dora Kuharić & Danijela Miri & Beata Galinec & Kristina Trandler

&

učenici volonteri:

5a razred: Antonia L. Turina, Gabriela Tomašević, Laura Vujasinović, Patricia Vadljević, Karmen Kovačić, Davor Jurišić, Marko Mihaljević, Ema Knežić, Gia Kastelan, Korina Rohlik, Valentina Šilipetar, Anja Župan

5b razred: Lana Salaj, Leonarda Crnoja, Lea Stanković

1c razred: Elena Kostić, Petra Vukomanović, Jan Primorac, Paula Salopek, Lucija Šarić

3.a: Dora Zdelar, Karlo Pejić, Ana Crnogorac, Lucija Zdelar, Petra Geček

3.c: Lucija Jurišić, Lana Sruk, Anes Dervišević, Luka Pucko, Matej Štefanić, Marina Žnajder, Anela Tomić