O domu

O domu

Učenički dom djeluje i radi u sastavu Škole za medicinske sestre Mlinarska. Osigurava 24 sata smještaj, prehranu i odgojno-obrazovne programe za 104 učenice, većinom polaznice naše Škole. O učenicama brine tim od 5 odgajatelja, zdravstvena voditeljica, stručna suradnica psihologinja, 2 noćne paziteljice i voditeljica doma.

Učenice su smještene u šesterokrevetne i dvokrevetne sobe.

U domu je osigurana prehrana (3 obroka dnevno). U izradi jelovnika sudjeluju i učenice, pa prema njihovim željama i našim mogućnostima jedan kuhar i tri kuharice pripremaju fine obroke.

Učenice mogu skuhati čaj, kavu, pripremiti mali obrok u čajnoj kuhinji koja je vezana sa dnevnim boravkom. Tu učenice uče, gledaju TV i provode slobodno vrijeme. U dnevnom boravku možeš pogledati dobar film, napisati seminar ili jednostavno provoditi vrijeme u dobrom društvu.

Tko želi može postići fit-formu u sportskim kutcima koji su oformljeni na svakom katu.

Osigurani su i prostori za učenje. Potrebno je dobro zagrijati stolac…Ako negdje „zapne“, tu je odgajatelj uvijek spreman pomoći.

Prostor kojim se ponosimo i koji je srce doma, jer tu se odvija cijeli život kuće naš je salon. Sva događanja, sastanci, rastanci, priredbe, radionice, gostovanja…sve, baš sve odvija se u našem salonu.

U sastavu škole i doma nalazi se prekrasan park.

Tko želi može izabrati kako će provesti svoje slobodno vrijeme i dati svoj kreativni doprinos. U domu organiziramo izborne aktivnosti od kojih učenica mora izabrati barem jednu. Može se uključiti u rad dramsko-recitatorske skupine, glazbene, plesne, kreativne, novinarske i foto skupine, filmske, sportske i/ili u botaničare.

Sudjelujemo na Domijadama – Regionalnoj i Državnoj te smo ponosni na uspjehe naših učenica i njihovih mentora. Ove školske godine u sklopu Sportske domijade natjecat ćemo se u disciplinama: odbojka, pikado i šah. Dom i školu predstavljamo i na manifestaciji  “Dojdi osmaš – Zagreb te zove”, na kojoj već godinama učenice plesne i glazbene skupine sudjeluju u javnom nastupu.

Svake godine organiziramo izlete. Naše učenice posjetile su lijepu našu od sjevera do juga, od istoka do zapada. Posjetili smo nacionalne parkove, parkove prirode, dvorce, učeničke domove,.. Navesti ćemo neke od izleta: Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Krk, Istra – Motovun, Svetvinčenat, Pazin, Pula, NP Brijuni, NP Plitvička jezera, Karlovac, Trakošćan, Đakovo, Vukovar,…

Tijekom školske godine želimo da u domu prevladavaju:

školski i drugi uspjesi,
zdravi stilovi življenja,
kvalitetni međuljudski odnosi kako između učenica, tako između učenica i zaposlenika škole i doma,
osjećaj sigurnosti i pripadnosti našem domu.

Osmislili smo posebne programe obogaćivanja života u domu:

USPJEŠNA UČENICA,
ZA NENASILJE,
PROGRAM ADAPTACIJE UČENICA PRVIH RAZREDA,
ENIGMA,
OPROŠTAJ OD MATURANTICA,
PROGRAM PREVENCIJE OVISNOSTI.
Slavimo rođendane, družimo se unutar kuće, ali i posjećujemo i druge učeničke domove i surađujemo s njima.

Izuzetna povezanost doma i škole, te zajedničko odgojno-obrazovno djelovanje doprinosi uspješnom odrastanju i uspješnom završetku školovanja, stjecanju životnih i profesionalnih znanja i socijalnih vještina.

Nadamo se da smo vas uspjeli zainteresirati te želimo toplu dobrodošlicu novim učenicama!

I za kraj naš moto: KUĆU NE ČINE ZIDOVI, NEGO LJUDI.