Što je E-Medica

2007./2008.

Od 2007. godine sudjelujemo u projektu zdravstvenih škola Republike Hrvatske pod nazivom E-medica, a prezentacije učeničkih projekata održavajeu se svake godine na Bjelolasici.

Godine 2007./2008. učenik 4c razreda, Pavao Alexander Gruzinov sa svojom je mentoricom Đurđicom Stanešić, v.m.s. sudjelovao u radnom dijelu susreta te je prezentirao Školu za medicinske setre Mlinarska.

U školskoj godini 2008./2009.nastavnice Marica Bakin Batnožić, prof. i Marija El Aklouk, v.m.s. bile su mentorice učenicima 4a i 4b razredaMarku Tarle, Luki Tarle i DomagojuKaražiji, koji su u suradnji sa Školom za medicinske sestre Vrapče prezentirali zajednički projekt s temaom AIDS-jesmo li dovoljno informirani?, dok su 2009./2010.Maja Budisavljević, v.m.s. i Đurđica Stanešić, v.m.s. bile mentorice učenici Tamari Roglić, koja je prezentirala projekt na temu Tetanus.

U tekućoj 2010./2011. na Bjelolasicu su projekte prezentirali učenici prvih, trećeg i četvrtog razreda. Pedagoginja škole mr.sc. Natalija Šnidarić bila je mentorica učenicima 1a i 1c razreda.

Učenice 1a razreda Matea Pohovski i Mia Rupčić sudjelovale su s temom
Neplanirane (neželjene) trudnoće, dok su učenici 1c razreda Roberto Trojko i Saša Zečević sudjelovali s temom Uporaba marihuane u medicinske svrhe.

Marica Bakin Batnožić, prof. kao mentorica je vodila učenika 3a razreda Mihaela Salopeka, koji je prezentirao temu Rizik od infekcija koje se prenose krvlju.

Marija El Aklouk, v.m.s. bila je mentorica učenicama 4b razreda Dolores Jurčević i Valentini Ilić, a koje su prezentirale zajednički projekt Škole za medicinske setre Mlinarska i Tehničke škole Virovitica s temom Mens sana in corpore sano / u zdravom tijelu zdrav duh.