Učenici

Nositelj projekta: Škola za medicinske sestre Mlinarska

Referentni broj projekta:2019-1-HR01-KA102-060549

Naziv projekta: Stručna praksa na Malti – zdravstveni turizam

Zagreb, 02.10.2019.

Poziv učenicima za dostavu prijave za sudjelovanje na projektu mobilnosti

U sklopu projekta Stručna praksa na Malti – zdravstveni turizam Škola za Medicinske sestre Mlinarska ostvarit će međunarodnu mobilnost učenika s partnerom Paragon Limited iz Malte u okviru programa Erasmus+ odobrenog od Agencije za mobilnost i programe EU. Svi troškovi mobilnosti osigurani su iz sredstava projekta.

Mobilnost sa svrhom obavljanja stručne prakse odvijat će se u periodu od 01. do 15. veljače 2020. godine. Na mobilnost će biti upućeno 20 učenika koji su dostavili svoje prijave na ovaj poziv te su odabrani od Povjerenstva za izbor sudionika mobilnosti.

Učenici će biti odabrani na temelju:

  • općeg uspjeha do sada završenih razreda,
  • znanja engleskoga jezika,
  • vladanja,
  • redovitosti u pohađanju nastave,
  • sudjelovanja u izvannastavnim te izvanškolskim i projektnim aktivnostima,
  • pozitivnog mišljenja razrednika, nastavnika struke i nastavnika engleskog jezika,
  • motiviranosti.

Prijaviti se mogu učenici četvrtih i petih razreda Škole. Uvjet sudjelovanja je znanje engleskoga jezika. Postupak prijave podrazumijeva da je kandidat do 10. listopada u 10.00 sati dostavio putem e-pošte: mlinarska@mlinarska.hr popunjeno motivacijsko pismo koje sadrži sve relevantne i točne podatke. Predložak motivacijskoga pisma može se preuzeti na: www.mlinarska.hr/content/erasmus-2

projektni koordinator: Ivica Matić

Nositelj projekta: Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb

Referentni broj projekta:2018-1-HR01-KA102-047186

Naziv projekta: Bolja praksa-bolja njega

 

Zagreb, 27.09.2018.

Škola za medicinske sestre Mlinarska, nakon četiri uspješno završena projekta kroz program Erasmus+ Europske unije provodi svoj novi projekt Bolja praksa-bolja njega. Cilj je projekta usavršavanje kompetencija učenika škole kroz stručnu praksu u Irskoj tijekom 16 dana. Stoga se

 

POZIVA

sve učenike četvrtih i petih razreda da se prijave za sudjelovanje u međunarodnoj mobilnosti učenika koja je planirana od 19.1. do 03.02. 2018. godine u Bray-u, Irska. Svi troškovi mobilnosti osigurani su iz sredstava projekta. Učenici će biti odabrani na temelju rezultata i ocjena koje ostvaruju u školovanju te će oni koji pokazuju pozitivan odnos prema strukovnoj nastavi, koji su uzornog vladanja i motivirani za usavršavanje biti odabrani za sudjelovanje u projektu. Uvjet sudjelovanja je znanje engleskoga jezika.

Ciljevi projekta: unaprjeđenje stručnih znanja u području zdravstvene njege starijih osoba za 14 učenika; jačanje konkurentnosti na tržištu rada sudionika projekta; poboljšanje razine znanja stranog jezika, upoznavanje s kulturom i načinom života u Irskoj.

Putovanje: zrakoplovom

Smještaj: u obiteljima (po dvoje učenika)

Način financiranja: putovanje zrakoplovom, smještaj, program rada, kulturološki program, prehrana na bazi punog pansiona u obitelji,lokalni prijevoz, putno zdravstveno i osiguranje za vrijeme prakse, jezične pripreme i polaganje ispita,izdavanje svjedodžbe o znanju stranog jezika sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike te administrativne troškove snosi Škola iz odobrenih sredstava Erasmus+ Programa. Preostali iznos od 240 EUR bit će doznačen učenicima sudionicima projekta kao džeparac za vrijeme boravka u Irskoj.

S učenicima u pratnji putuje nastavnica Sandra Samošćanec.

Inicijalnu prijavu možete poslati do 10. 10. 2018. do 23:59. Pravovaljana prijava podrazumijeva napisano motivacijsko pismo poslano na adresu e pošte: mlinarska@mlinarska.hr te ispunjen obrazac dostupan putem poveznice:

Ispunite obrazac: Obrazac

*Predložak motivacijskog pisma priložen je na dnu ove stranice kao i tablica za samoprocjenu znanja engleskog jezika.

Ivica Matić, koordinator projekta

 

Nositelj projekta: Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb

Referentni broj projekta: 2017-1-HR01-KA102-035283

Naziv projekta: Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj

Temeljem planiranja projektne mobilnosti u sklopu navedenog projekta, Rješenja o imenovanju članova prosudbenog povjerenstva te rasprave članova u sastavu Jelaković, Brekalo Papac, Ivasić, Matić, donosi se

ODLUKA O IZBORU UČENIKA SUDIONIKA MOBILNOST

Za sudjelovanje u mobilnosti u sklopu projekta Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj odabrani su sljedeći učenici (inicijali imena i prezimena):

Svi učenici će putem elektroničke pošte biti obaviješteni o ishodu odabira (odabrani, rezervni, nisu odabrani). Uvid u rang-listu kandidata kao i tijek postupka odabira učenika moguć je 11.12.2017. u 19:50 u učionici br.1.

Ivica Matić, koordinator projekta

MOTIVACIJSKO PISMO

Poštovani učenici!

kao što vam je poznato iz ranijih obavijesti, Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi na natječaju u 2017. godini projekt u okviru Erasmus+ Programa , pod nazivom „Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj“ – DOMET, referentni broj: 2017-1-HR01-KA102-035283. Partner domaćin je Martello Training, Bray/Dublin, Irska.

Ciljevi projekta: unaprjeđenje stručnih znanja u području zdravstvene njege starijih osoba za 22 učenika; jačanje konkurentnosti na tržištu rada sudionika projekta; poboljšanje razine znanja stranog jezika, upoznavanje s kulturom i načinom života u Irskoj

Vrijeme provedbe stručne prakse: 10.-25. ožujka 2018. godine

Putovanje: zrakoplovom

Smještaj: u obiteljima (po dvoje učenika)

Način financiranja:putovanje zrakoplovom, smještaj, program rada, kulturološki program, prehrana na bazi punog pansiona u obitelji,lokalni prijevoz, putno zdravstveno i osiguranje za vrijeme prakse, jezične pripreme i polaganje ispita,izdavanje svjedodžbe o znanju stranog jezika sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike te administrativne troškove snosi Škola iz odobrenih sredstava Erasmus+ Programa. Preostali iznos od 240 EUR bit će doznačen učenicima sudionicima projekta kao džeparac za vrijeme boravka u Irskoj.

S učenicima u pratnji putuju dva nastavnika (Ivasić, Matić).

Budući da ste popunili inicijalnu prijavu kojom ste postali mogući kandidat u Erasmus+ projektu naše škole sljedeći je korak u odabiru sudionika procjena temeljem motivacijskoga pisma. Stoga je važno, da bi povjerenstvo uz Vaš dosadašnji uspjeh i redovitost u pohađanju nastave te preporuke drugih nastavnika donijelo bolju procjenu, samostalno ispuniti motivacijsko pismo u privitku te ga poslati na ovu e-mail adresu ( mlinarska-14@outlook.com ). S obzirom na činjenicu da je pristiglo 55 inicijalnih prijava, a birat će se 22 učenika, ovo motivacijsko pismo važno je u daljnjoj procjeni. Predložak motivacijskog pisma priložen je na dnu ove stranice kao i tablica za samoprocjenu znanja engleskog jezika.

Rok za slanje motivacijskog pisma je 29.11.2017. u 23:59.

Ivica Matić, koordinator projekta

Škola za medicinske sestre Mlinarska, nakon tri uspješno završena projekta kroz program Erasmus+ Europske unije provodi svoj novi projekt Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj. Cilj je projekta usavršavanje kompetencija učenika škole kroz stručnu praksu u Irskoj tijekom 16 dana. Stoga se

POZIVA

sve učenike četvrtih razreda da se prijave za sudjelovanje u međunarodnoj mobilnosti učenika koja je planirana od 10. do 25. ožujka 2018. godine u Bray-u, Irska. Svi troškovi mobilnosti osigurani su iz sredstava projekta. Učenici će biti odabrani na temelju rezultata i ocjena koje ostvaruju u školovanju te će oni koji pokazuju pozitivan odnos prema strukovnoj nastavi, koji su uzornog vladanja i motivirani za usavršavanje biti odabrani za sudjelovanje u projektu. Uvjet sudjelovanja je znanje engleskoga jezika. Prijaviti se mogu i učenici petih razreda uz napomenu da sudjelovanje u mobilnosti dodatno opterećuje zahtjevnost obaveza maturanata (raniji završetak nastavne godine, pisanje završnoga rada, pripreme za maturu i sl.).

Inicijalnu prijavu možete poslati do 10. studenoga 2017. popunjavanjem obrasca dostupnog putem poveznice:

Ispunite obrazac: Obrazac

Ivica Matić, koordinator projekta

 

Druga grupa učenika i njihove nastavnice u pratnji koji su sudjelovali u Erasmus+ projektu naše škole “Bringing the generations closer” završili su mobilnost i prepuni dojmova vratili se u Hrvatsku!

Dio njihovoga iskustva s mobilnosti prenijeli su nam kroz prezentaciju ERASMUS + Hannover koju možete preuzeti ispod obavijesti u priloženim datotekama.

Ivica Matić, koordinator projekta

 

Druga grupa učenika i njihove nastavnice u pratnji koji sudjeluju u Erasmus+ projektu naše škole “Bringing the generations closer” proslavili su Uskrs u Njemačkoj! Uz slike blagdanskoga ozračja kojima nam šalju pozdrave uzvraćamo im srdačnim čestitkama i želimo sretan povratak u Hrvatsku!

Ivica Matić, koordinator projekta

 

Pozivaju se učenici odabrani sudionici projekta Bringing the generations closer u okviru Erasmus+ programa na ponovni zajednički sastanak s koordinatorom koji će se održati u učionici u prizemlju škole u petak 24.02.2017. u 16.00. sati. Također je obavezan dolazak jednog roditelja, a sastanku će nazočiti nastavnice koje odlaze u pratnju učenicima.

Ivica Matić, koordinator

 

Projekt: Bringing the generations closer

Referentni broj projekta: 2016-1-HR01-KA102-022058

Škola za medicinske sestre Mlinarska, nakon tri uspješno završene mobilnosti kroz program Erasmus+ provodi svoj novi projekt Bringing the generations closeru okviru Erasmus+ programa. Cilj je projekta usavršavanje kompetencija učenika škole kroz stručnu praksu u Njemačkoj tijekom 16 dana. Stoga se

POZIVA

sve učenike četvrtih razreda da se prijave za sudjelovanje u međunarodnoj mobilnosti učenika koja je planirana u ožujku/travnju 2017. godine u Hanoveru, Njemačka. Svi troškovi mobilnosti osigurani su iz sredstava projekta. Učenici će biti odabrani na temelju rezultata i ocjena koje ostvaruju u školovanju te će oni koji pokazuju pozitivan odnos prema strukovnoj nastavi, koji su uzornog vladanja i motivirani za usavršavanje biti odabrani za sudjelovanje u projektu. Cijenit će se znanje njemačkoga jezika učenika kao dodatna vrijednost. Prijaviti se mogu i učenici petih razreda uz napomenu da sudjelovanje u mobilnosti dodatno opterećuje zahtjevnost obaveza maturanata (raniji završetak nastavne godine, pisanje završnoga rada, pripreme za maturu i sl.).

Prijavu šaljite do 28.11.2016. u 23:59 u obliku motivacijskoga pisma koje možete preuzeti na dnu ove stranice te poslati na adresu e-pošte: mlinarska@mlinarska.hr

Ivica Matić, koordinator

 

Sastanak učenika, roditelja i nastavnica u pratnji tijekom mobilnosti u Portugal s koordinatorom projekta u okviru programa Erasmus+ bit će 17.02.2016. u 15.00 sati u učionici br. 4

Ivica Matić, koordinator

 

U sklopu projekta škole „Through practice to new competences in medicine“ koji se odvija u okviru programa Europske unije za obrazovanje Erasmus+održane su jezične i kulturološke pripreme. Prije odlaska na planiranu mobilnost u Portugal od 28.02. do 15.03. 2016. učenici su uspješno stekli potrebna jezična i kulturološka znanja neophodna za iskustvo učenja u stranoj zemlji. Vrijedna grupa učenika pripreme je pohađala i tijekom zimskog odmora kroz niz višetjednih predavanja i radionica.

Nadamo se da će im stečena znanja biti višestruko korisna te želimo sretnu i uspješnu mobilnost u Bragu, Portugal!

Ivica Matić, koordinator

 

U subotu 09. svibnja 2015. u večernjim satima naši sudionici prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta su se vratili u Zagreb, nakon dvotjedne strukovne prakse u Leipzigu! U pratnji troje nastavnika škole 22 učenika iz četvrtih i petih razreda Škole za medicinske sestre Mlinarska na ovaj jedinstveni način imali su priliku upoznati njemačku povijest i kulturu, ojačati vještine komuniciranja na stranom jeziku te usavršavati strukovne kompetencije te primjenjivati ranije stečena znanja u međunarodnom okruženju!

Više o tome pogledajte u priloženoj prezentaciji koju su pripremili nastavnici u pratnji!

Ivica Matić, koordinator