O Erasmus+

 

 

Obavijest o rezultatima Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. g. za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 12.02.2019. godine prihvatila je projektni prijedlog naše Škole koji se vodi pod brojem 2019-1-HR01KA102-060549 te mu odobrila financijsku potporu u iznosu od: 47.864,00 EUR.

Stoga će u okviru projektne mobilnosti 20 učenika naše Škole, u pratnji 2 nastavnika, imati priliku obavljati stručnu praksu na Malti te razvijati kompetencije iz područja zdravstvenog turizma.

Ivica Matić, koordinator projekta

 

PREDAVANJE O ERASMUS + PROJEKTU „Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj“

Dana 15.05.2018. u Poliklinici „Sunce“, u okviru trajne edukacije Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) održano je predavanje pod nazivom „Projekt Agencije za

mobilnosti programe EU i Škole za medicinske sestre Mlinarska, Erasmus +“.

Projekt pod nazivom „Do boljih kompetencija kroz stručnu praksu u Irskoj“ imao je za cilj

stjecanje novih spoznaja ivještina s području Zdravstvene njege kao i dobivanje certifikata važnog za

profesionalni razvoj.

Uz nastavnicu Jasnu Ivasić sudjelovale su i učenice IV c razreda Patricija Zirdum i EmmaBrglez. Predavanje je bilo koncipirano u tri segmenta: kulturološki (posebnosti i prirodne ljepote Irske),stručno (sestrinska praksa u Irskoj riječju i slikom) te iskustveno, na koji način se biraju radilišta za učenike te na koji način učenici provode stručnu praksu vođenu od strane irskih mentora.

Učenice su svojom prezentacijom o iskustva sa stručne prakse u Irskoj oduševile prisutne slušače, a pitanja i diskusija su bili vrlo konstruktivni i zanimljivi.

Pozitivan učinak odlazaka u druge sredine, koje su kulturološki i jezično različite, a tehnološki naprednije, mogao se i na ovom predavanju zamijetiti u vidu pozitivnog djelovanja na podizanje kompetencija i samopouzdanja naših učenika.

Pripremila: Jasna Ivasić

 

O tome na koji način naša škola, ali i brojne druge, trudom i zalaganjem entuzijasta, iskorištavaju sredstva Europske unije možete pročitati u Jutarnjem listu putem sljedeće poveznice:

Link: Jutarnji list

Ivica Matić, koordinator Erasmus+ projekata Škole

Prilog HRT-a za emisiju Dobro jutro Hrvatska emitiran iz naše škole, a vezano za sudjelovanje u Erasmus + projektima možete pogledati putem niže poveznice:

Link: Magazin

Ivica Matić, koordinator Erasmus+ projekata škole

Započeo je Europski tjedan vještina u strukovnom obrazovanju!

Tjedan je pokrenut na inicijativu Europske komisije da bi se promocijom strukovnog obrazovanja ono učinilo privlačnijim. Škola za medicinske sestre osmislila je aktivnosti koje provodi u Tjednu, ali i prije službenog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju od 05-09.12.2016.

Naše aktivnosti su prepoznate i prihvaćene od Europske komisije te se naša Ustanova nalazi na Mapi aktivnosti među drugim ambicioznim školama širom Europe! Među glavnim aktivnostima je promocija vještina stečenih tijekom mobilnosti krooz program Erasmus+.

Sve događaje možete pratiti na mrežnoj stranici ili putem društvenih mreža:

Link:
Yammer
Twitter

Ivica Matić, koordinator

 

Zahvaljujemo sudionicima emisije Svakodnevica na Jabuka televiziji nastavnicima Jasni Ivasić i Ivici Matiću te učeniku Davidu Mlakiću koji su na sveobuhvatan način uspjeli široj javnosti predstaviti rad škole, sudjelovanje u Erasmus+ projektima te prenijeti iskustva mobilnosti u zemlje Europske Unije.

Ivica Matić, koordinator

 

U četvrtak, 12. svibnja 2016. godine Škola za medicinske sestre Mlinarska obilježila je svoj 95. rođendan! Tom prigodom je proslavljen i Međunarodni dan sestrinstva te je održana manifestacija Dana otvorenih vrata Škole. Tako su mnogobrojni posjetitelji te svi učenici Škole od 9.00 do 11.30 sati pohađali razne aktivnosti, radionice i predavanja. U svrhu diseminacije projekata Škole koji su ostvareni u okviru Erasmus + programa posebna cjelodnevna radionica sa zanimljivim predavanjima bila je upriličena za sve zainteresirane. Prigodnim filmovima, prezentacijama i posterima predstavljena su dosadašnja iskustva u međunarodnoj mobilnosti u svrhu učenja. Koordinator Erasmus + projekata Ivica Matić buduće je kandidate zainteresirane za sudjelovanje podučavao na koji način ispuniti Europass životopis te kako se što bolje pripremiti za kandidacijski postupak.

Film učenika koji su sudjelovali u mobilnosti u Portugal možete pogledati preko sljedeće poveznice:

Link: Youtube

Galerija

Ivica Matić, koordinator

 

ERASMUS+

Erasmus+: Novi program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014. – 2020.

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Erasmus+ sastoji se od sljedećih aktivnosti:

Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince

Ključna aktivnost 2 – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

Ključna aktivnost 3 – Podrška reformi politika

Aktivnosti Jean Monnet

Sport

Škola za medicinske sestre Mlinarska podnijela je u okviru programa Erasmus+ za 2014. u sklopu Ključne aktivnosti 1 vlastiti projektni prijedlog MEDITRAIN. Prijedlog je uspješno ocijenjen te prihvaćen za financiranje od strane Europske unije!

Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince podrazumijeva mobilnost učenika i osoblja. S obzirom na to da MEDITRAIN uključuje mobilnost i učenika i osoblja, pozivamo vas da redovito pratite natječaje obavijesti na ovim mrežnim stranicama!

Ivica Matić, koordinator projekta