14 tra 2020

Razmjena učenika u projektu Kako prepoznati da osoba laže

Treća razmjena učenika u projektu „Kako prepoznati da osoba laže“ održana je u četvrtak, 13.2.2020. u Bjelovaru.

U razmjeni su sudjelovali učenici Medicinske škole Bjelovar, učenice Medicinske škole Varaždin i učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska,a zbog udaljenosti i nemogućnosti dolaska putem videokonferencije pridružili su se učenici Srednje škole Jezero iz Sarajeva i učenice iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar.

U periodu od druge razmjene koja je bila u prosincu 2019. u Zagrebu do sadašnje razmjene učenici su kontinuirano surađivali koristeći se suvremenim komunikacijskim alatima i društvenim mrežama. Pretraživali su literaturu i pripremali materijale potrebne za prikazivanje projekta na 13. Smotri.

Razmjena je započela dobrodošlicom domaćina uz kavu i čaj, potom je slijedio obilazak škole i razmjena iskustava.

Tijekom radnog dijela susreta učenici su izložili pripremljene materijale u svezi projekta koje smo dogovorili na prijašnjim razmjenama. O materijalima se konstruktivno diskutiralo, komentiralo i dogovaralo o poboljšanju i usklađivanju za samu 13. Smotru. Učenici su dogovorili konačan izgled prezentacije i način izlaganja. Daljnja komunikacija realizirat će se po potrebi po već poznatom modelu korištenjem društvenih mreža.

Po završetku radnog dijela razmjene učenici i njihove mentorice počastili su se prigodnim ručkom te iskoristili sunčan dan za kratki obilazak grada Bjelovara i zajedničko druženje.