14 tra 2020

Šesta razmjena u projektu Mikrobiom i fermentirana hrana

Šesta razmjena u projektu Mikrobiom i fermentirana hrana održala se u Beogradu od 26.02. do 27.02.2020. godine

U razmjeni su sudjelovali učenici Škole za medicinske sestre Vrapče Karla Anić i Margareta Bakonji s mentoricom Aleksandrom Vidoša;, učenice Medicinske škole Varaždin Matea Hranić i Iva Lovrinović s mentoricom Natašom Vuković; učenice Medicinske škole Beograd Milena Biljić i Nevena Cvejić s mentoricom Iljanom Rakić; učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska Nikolina Ban, Tihomir Crnjac i Marko Penić s mentoricom Đurđicom Stanešić i učenici Zubotehničke škole Beograd Helena Kostić i Matea Melović s mentoricom Anom Gajić.

U razmjeni sudjelovali su i učenici Ivan Matković I Antonio Vrbančić s nastavnicama Dijanom Didak i Biserkom Marinčević iz Zdravstvenog učilišta Zgreb koji su kroz project E-medica razvili suradnju sa školama iz projekta Mikrobiom i fermentirana hrana.

Prvog dana razmjene posjetili smo Zubotehničku školu Beograd. Dan je bio ispunjen aktivnostima: razgled škole, upoznavanje sa smjerovima za koje se učenici obrazuju, posjet nastavi u zubotehničkim kabinetima. Prisustvovali smo predavanju i radionici zdrave hrane uz stručno vođenje Marije Volk. Nastavljen je rad na projektu: svaka škola prikazala je prikupljene podatke i provedene aktivnosti u projektu. Učenici su nastavili rad na igrokazu kojim ćemo prikazati naš project na smotri. U popodnevnim satima nastavili smo neformalno druženje i razgledali Beograd.

Drgugog dana razmjene posjetili smo Medicinsku školu Beograd. Obišli smo školu,upoznali nastavne profile i prisustvovali nastavi. Usporedili smo način školovanja u našoj školi sa školovanjem za ginekološko akušersku sestru, pedijatrijsku sestru, medicinsku sestru vaspitača i zdravstvenog njegovatelja koje provodi Medicinska škola Beograd. Prikazali su nam podrušku I stručni rad sa slijepim i slabovidnim učenicima. Nastavili smo rad na scenariju za prikaz projekta i podjelili sve zadatke za smotru.

Razmjena je protekla u odličnoj atmosferi i trajala prekratko.