01 velj 2023

POSJET ZAGREBAČKOM DIJABETIČKOM DRUŠTVU

RADIONICA – METALNO ZDRAVLJE I KRONIČNA BOLEST

U sklopu radionice o povezanosti mentalnog zdravlja i kronične bolesti  učenici 4.B. razreda Škole za medicinske sestre Mlinarska posjetili su u petak, 27.01.2023. Zagrebačko dijabetičko društvo u pratnji nastavnice Ivane Zrinjan.
Uvodno predavanje o šećernoj bolesti, komplikacijama i liječenju održala je dr. Prašek, a  nutricionistica Tihana Šadek održala je predavanje o pravilnoj prehrani.

Zatim, Darija Cerin podijelila je svoja iskustva o životu sa šećernom bolesti, inzulinskom pumpom i senzorom za mjerenje šećera.

Učenici su izrazili veliko oduševljenje navedenim predavanjima koja su im bila od velike koristi u boljem razumijevanju šećerne bolesti i života s njom.

Razgovarali smo o utjecaju kroničnih bolesti na mentalno zdravlje s obzirom da su bili u posjetu udruzi u sklopu predmeta Zdravstvena njega u zaštiti mentalnog zdravlja i radionice koju provodimo. Imali su priliku vidjeti iz prve ruke i živih iskustava kako se nositi sa kroničnom bolesti od dječje dobi pa sve do zrelih godina i uvijek se truditi zadržati pozitivan stav s obzirom na izazove s kojima se suočavaju.

Učenici su izrazili želju za volontiranjem u udruzi i stavili se na raspolaganje. Veselimo se da će moći iskoristiti svoja znanja i vještine koja stječu kroz svoje srednjoškolsko obrazovanje kako bi bili na pomoći korisnicima udruge.

 

Ivana Zrinjan i učenici