25 sij 2023

PROJEKT SOCIJALNA UKLJUČENOST- Međunarodni dan obrazovanja

Na Međunarodni dan obrazovanja 24. siječnja u sklopu projekta Socijalna uključenost učenici volonteri iz Volonterskog kluba Mlinarska sudjelovali su u javnoj raspravi “Glas učenika za kvalitetnije građansko obrazovanje” zajedno s profesoricama Elvirom Tahiri i Dorom Kuharić.

Javnu raspravu i dijalog mladih s donositeljima odluka su organizirali „Ambidekster klub“ i GOOD inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u odgojno-obrazovni sustav u prostorijama Tribine Grada Zagreba.

U prvom dijelu javne rasprave na javnom panelu Građanski odgoj i obrazovanje od nacionalne do gradske razine  analizirali su se različiti modeli aktualne provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u Gradu Zagrebu, ali i Hrvatskoj te su se čuli rezultati istraživanja o provedbi građanskog odgoja i obrazovanja kao međupredmetne teme. U raspravi su sudjelovali obrazovni stručnjaci Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, mlade i sport, Tomislav Reškovac, predsjednik Povjerenstva za uvođenje ZAG-a, te Nikola Baketa s Instituta za društvena istraživanja.

Drugi dio ove javne rasprave bio je posvećen glasovima mladih koji sudjeluju u različitim programima građanskog odgoja i obrazovanja, koji su imali prostor reći što se događa u školama, dok se u stručnoj javnosti raspravlja o modelima građanskog odgoja i obrazovanja.

 

 

Elvira Tahiri i Dora Kuharić

&

učenici