27 velj 2023

ERASMUS + PROJEKT ,, INTERNATIONAL NURSING”

Prvi radni dan naše međunarodne mobilnosti Erasmus+ započeli smo posjetom naše škole domaćina Diakonissen Pflegeschule Speyer. Srdačnu dobrodošlicu poželjele su nam ravnateljica škole Tanja Schaller, zamjenica ravnateljice Denise Popiolek i voditeljica kliničkih vježbi Heike Wegerich. Nakon održanog uvodnog govora predavanja su nam održale glavne sestre odjela Diakonissen Stiftungs Krankenhaus Speyer. Predstavljeni su nam timovi i specifičnosti rada pojedinih odjela. Prvi na redu su bili odjeli ginekologije i rađaone, a nakon toga odjel IMC, pedijatrije, kirurgije, onkologije, interne (kardiologije i gerijatrije), vaskularne kirurgije i jedinice za intenzivnu skrb.

Cijevi i ishodi učenja ovogodišnjeg Erasmus+ projekta usmjereni su na  područje pedijatrije i zdravstvene njege majke te je većina predavanja posvećena upravo tim odjelima. Predavanja su bila zanimljiva i poučna, a predavači su nam slikama i videozapisima nastojali prikazati izgled i način rada odjela. U obilasku bolnice posjetili smo sva navedena radilišta te se upoznali s mentorima koji će nas pratiti tijekom rada na klinici. Oni su nas uputili u raspored te specifičnost rada pojedinog odjela.

U popodnevnim satima završili smo prvi dan boravka u Speyer-u.

Šaljemo pozdrave iz hladnog Speyera!

 

Lana Berta, Jelena Čirko i Lorena Mikinac,4.

 

Dana 26. veljače 2023. godine povodom odlaska na projekt europske mobilnosti Erasmus + ,, International Nursing ” 25 izabranih učenika u pratnji s četiri mentora su u ranim jutarnjim satima krenuli svoje putovanje u Njemačku. Tijekom 12 sati putovanja prolazili smo kroz Sloveniju i Austriju da bi došli do grada Speyera gdje će se slijedećih 20 dana održavati Erasmus + projekt u zdravstvenoj ustanovi Diakonissen Stiftungs-Krankenhaus Speyer. Učenici su zajedno s mentorima smješteni u hotelu koji je u blizini navedene zdravstvene ustanove.

Veselimo se usvajanju novih vještina, upoznavanju nove kulture, razmjeni iskustava i stjecanju jezičnih kompetencija tijekom provedbe našeg projekta, a koje će znatno povoljno utjecati na našu budućnost u sestrinskoj profesiji.

Tijekom putovanja uživali smo u ugodnoj vožnji i lijepim pogledima na visoke planine pokrivene snijegom.

 

Toplo i srdačno vas pozdravljamo iz Speyera!

Lana Cota 4.a, Yazdan Fayyaz 4.d