23 velj 2023

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Povodom ovogodišnjeg DANA RUŽIČASTIH MAJICA – DANA BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG nasilja  koji se ove godine obilježava 22. veljače ( posljednje srijede u veljači) obilježavanjem ovog dana prenosimo poruku – cilj : treba senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite, potaknuti ih na kritičko promišljanje o svim aspektima ovoga fenomena, ali i unaprijediti njihove socijalno-emocionalne kompetencije te doprinijeti lakšem svladavanju izazova današnjice kao i razvoju zdravog i odgovornog ponašanja.

 

 Učenici 3. c razreda su na inicijativu svoje razrednice Danijele Miri  dali su svoj doprinos naglašavanju poruke protiv vršnjačkog nasilja izradom prigodne audio-prezentacije, eseja i web plakata kojima su zaokružili naučeno gradivo o prepoznavanju zanemarivanja i zlostavljanja djece i mladih s pozicije međuvršnjačkog nasilja.

Toj inicijativi priključili su se i pojedini učenici iz ostalih trećih razreda svojim fotografijama odjeveni u rozo-ružičastoj boji.

3 c razred Škole za medicinske sestre Mlinarska