09 velj 2023

EDUKATIVNA RADIONICA VOLONTERSKOG KLUBA MLINARSKA

Dana 7. veljače 2023. u pratnji sa profesoricom Elvirom Tahiri smo se zaputili u Vrbovec u OŠ Marija Jurić Zagorku.

Nakon 40 minuta vožnje vlakom stigli smo u Osnovnu školu Marije Jurić Zagorku – Vrbovec. Tamo su nas sa velikim osmijehom na licu dočekale ravnateljica, pedagoginja te učiteljice škole. Odjenuli smo svoje uniforme te smo održali dva predavanja osmim razredima. o spolno odgovornom ponašanju, spolno prenosivim bolestima te o prevenciji i liječenju istih. Potom smo učenicima predstavili našu školu. Primijetili smo kako su bili dosta zainteresirani za našu školu. Bilo je dosta pitanja i komentara vezano za sam upis u našu školu te kakvo je zapravo profesija medicinske sestre.

Za kraj kako bi ponovili naučeno o SPB i kontracepciji, pripremili smo im kratki Kahoot, u kojem su učenici uživali i po njihovim izrazima lica smo mogli primijetiti kako im je bilo drago kada su točno odgovorili.

U školi nam je bilo jako lijepo i lijepo su nas udomaćili, ali smo uvidjeli kako je teško biti profesor i prenositi nekome znanje.

Možemo reći kako nam je bilo teško, ali zanimljivo i lijepo iskustvo koje bi opet ponovili.

 

 

učenici volonteri:

Gabriela Tomačević, Anja Župan, Mateo Vukoje, Laura Vujasinović, Patricija Štajduhar, Patricia Vadljević, Ivana Tretinjak

&

nastavnica Elvira Tahiri