14 lis 2022

DAN PLAVIH MAJICA

PROJEKT MARIJINI OBROCI

 

Ono što je nama važno je gladno dijete. Kada su pred našim očima danas gladna djeca, mi ćemo ih nahraniti, a istodobno ćemo poraditi na rješenju da ih dugoročno nahranimo, stvarajući globalni pokret ljudi koji vjeruju u ovu viziju“

Magnus MacFarlane-Barrow, Osnivač i Generalni Direktor Marijinih Obroka

 

 

 

Prva realizirana aktivnost u sklopu projekta Škole za medicinske sestre Mlinarska : „ Marijini obroci“ je obilježavanje Dana plavih majica ( boja „Marijinih obroka“ ) na dan 17. listopada 2022. god. u sklopu međunarodnog Dana siromaštva i socijalne isključenosti a time činimo prvi korak u podupiranju „Marijinih obroka“  te podizanju svijesti o njihovom radu. Učenici su se slikali u školi, ali i na zagrebačkim klinikama.

U realizaciju projekta bili su uključeni učenici naše Škole i nastavnice Elvira Tahiri, Beata Galinec, Dora Kuharić i Danijela Miri .

Odijevanjem majice plave boje podržavamo viziju međunarodne humanitarne organizacije
„ Marijini obroci“  da svako dijete primi barem jedan svakodnevni obrok u svojoj školi ili drugom mjestu na kojem se dijete obrazuje  smatrajući da u ovom svijetu punom izobilja možemo učiniti puno – ti obroci koji mijenjaju živote privlače gladnu djecu u učionicu.

Pružajući im dnevni obrok na mjestu obrazovanja, „ Marijini obroci“ zadovoljavaju neposredne potrebe gladne djece te ih potiču da idu u školu i obrazuju se, što im kasnije u budućnosti može poslužiti za izlaz iz siromaštva.

Realizacijom ovog školskog projekta učenici i nastavnici naše Škole svojim malim doprinosima  pomažu preobraziti živote stotina tisuća siromašne djece diljem svijeta – a činjenica je da oko 64000000 najgladnije djece u svijetu ne pohađa školu – time nemaju niti taj jedan obrok na dan !

U prilogu : radovi učenika i fotografije „Dana plavih majica“

Dragi nastavnici i učenici,

U okviru projekta Marijini obroci povezujemo se s afričkom djecom i obučemo plave majice 17.10.2022.

Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i želio bih jednoga dana ići u školu” riječi su dječaka Edwarda iz Malavija. Ove riječi su tako jednostavne, a govore nam što su želje najsiromašnije djece svijeta.

Marijini obroci osiguravaju programe prehrane u školama najsiromašnijih zajednica svijeta gdje siromaštvo i glad sprječavaju djecu u obrazovanju. Danas Marijini obroci hrane više od 2 milijuna djece u 20 zemalja svijeta.

Kratki video o nastanku i utjecaju Marijinih obroka pogledajte na:

https://www.youtube.com/watch?v=yxkvb9jmG0g.

Beata Galinec