10 pro 2021

BOŽIĆ 2021. – PODRŠKA ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA U RH

Za svaki početak Adventa moja je škola oaza ljepote naših rukotvorina u božićnom duhu.
U ovo doba prošle smo godine bili na online nastavi, škola nije ni bila okićena za Božić… Nikoga nije bilo…  Otkad sam u nju došla, ukrašavam je svake godine sa svojim učenicima, a onda sam dobila pojačanje, dragu kolegicu dr. Đanić pa je u dvoje puuuuno lakše. Ona se naklamala praveći od čaša Snješka, igluiće, viseće ukrase, papirnate boriće, a ja sam sa svojih 100 učenika, i kojim više, osmislila panoe i kroz stubište i u jednom luku izvjesila drugačije ukrase – poruke!
Ukrašavali smo medicinske maske na način da su postale božićne, dekorativne, ali s jasnom, a implicitnom porukom: Pandemija je! Pružimo podršku medicinskim djelatnicima i zaboravimo na komercijalne ukrase! Ukrasimo se epidemiološkim mjerama i čuvajmo zdravlje jedni drugima! Mislimo na oslabljeni zdravstveni sustav, na ekonomiju, na državu, domovinu, na javno dobro, a ne pojedinačne slobode. Nije vrijeme za njih.
Učenici su, ako su željeli, mogli napisati poruku zdravstvenim djelatnicima na maskici, a mogli su je samo dekorirati, kako već umiju.
I tako je moja škola dobila ukrase kakve nitko nema – božićne medicinske maskice i naslove na panoima koji potiču na podršku medicinskim djelatnicima.
Dajte djecu učiteljima i cijeli svijet će biti harmonija!
Sretan i blagoslovljen Božić, strpljivu i solidarnu Novu godinu 2022. žele vam učenici, nastavnici i djelatnici Škole, a posebno zdravstvenim djelatnicima, našim anđelima čuvarima i nesebičnom vrelu ljubavi za nas. Imajmo ga i mi za njih!
Meri Pupačić, prof.