25 ožu 2024

Veljača 2024. – realizacija aktivnosti projekta „Mlinarska svijetli za Krijesnicu“

Veljača je mjesec podizanja svjesnosti i borbe protiv mnogobrojnih zloćudnih bolesti. Naša je Mlinarska svojim učeničkim snagama u tome participirala te pod vodstvom nastavnice Danijele Miri u sklopu školskog projekta „ Mlinarska svijetli za Krijesnicu“, uz koordinaciju događaja  Udruge Krijesnica , tijekom veljače aktivno je sudjelovala u sljedećim aktivnostima :

15.2. – obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti – na školskim panoima istaknuli smo karakterističnosti dječjih malignih bolesti, zdravstvene, socio-emotivne i društvene probleme koje oboljela djeca i njihove obitelji prolaze, kao i važnu ulogu našeg partnera u projektu – Udruge Krijesnica u pomoći djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Paralelno, isti dan, u obilježavanju tog dana , učenice 5.a Jelena Čirko i Lorena Mikinac su aktivno prisustvovale u sprovođenju  Okruglog stola na temu : „ Palijativa-prošlost, sadašnjost i budućnost“ u organizaciji udruge Krijesnica koja je u suradnji sa stručnjacima iz Klinike za dječje bolesti Zagreb predstavila brošuru „Simptomi u pedijatrijskoj palijativnoj skrbi“  koja se može preuzeti na webu udruge  s ciljem prijenosa praktičnih znanja raznih subspecijalnosti koje pomažu u zbrinjavanju simptoma djeteta u palijativnoj skrbi.

24. i 25.2. – udruga Krijesnica je organizirala dvodnevnu edukaciju za volontere Mlade mentore u trajanju od 10 radnih sati u prostoru Klinike za tumore kojoj je prisustvo 14 učenika naše škole ( iz 5.a, 5.b, 4.c, 3.a i 3.b ) i nastavnica Danijela Miri.  Kroz mnogobrojna predavanja i radionice dobili smo vrijedne informacije i stekli znanja kako se pripremiti za odlaske na dječje hemato-onkološke odjele i to sa spektra strukovnih medicinskih znanja, komunikacijskih vještina, psihološke pripreme ali i pripreme kvalitetnog provođenja vremena s raznim dobnim skupinama djece . Učenici su stekli bazna znanja za aktivno uključivanje u skrb za djecu na zagrebačkim hemato-onkološkim odjelima.  Spremnost na darivanje svog slobodnog vremena malim Krijesnicama i naziv volontera Mladih mentora dvodnevnom edukacijom stekli su : Lana Cota (5.a), Lana Berta (5.a), Katarina Janković ( 4.c), učenice 3.b : Barbara Marjanović , Karla Ivančić , Tea Pelko, Tamara Šišić, Petra Butorac, Mihaela Marjanović, Katarina Baltić te učenice 3.a razreda : Klara Ričko, Katja Jelavić, Marta Seničić i Nika Mraković.

  1. U više navrata naše učenice se svojevoljno u svoje slobodno vrijeme uključuju u pomoć oko administrativnih poslova udruge Krijesnica i svojom pomoći participiraju u radu Krijesnice.

Nadalje, čekamo poziv u naredne aktivnosti i nastavljamo svijetliti za Krijesnicu sa sve više svojih uključenih učenika u projekt  „Mlinarska svijetli za Krijesnicu“.

Danijela Miri, nastavnica, voditelj projekta