03 lip 2024

Školski projekt (O)Čuvajmo Mlinarsku

Školski projekt odvijao se u periodu od ožujka do svibnja 2024. pod vodstvom pedagoginje škole Natalije Šnidarić, a nastavak je prošlogodišnjeg istraživačkog projekta Kultura škole-kultura jednog razreda. Cilj je da se učenici dobro osjećaju u školi te osvijeste kako je njihov doprinos tomu vrlo važan. Osjećaj pripadnosti školi dio je prevencije vršnjačkog nasilja te očuvanja školskog okruženja.

Od ponedjeljka, 27. svibnja 2024. do srijede, 29. svibnja 2024. Eko patrola Mlinarske, u kojoj su sudjelovali učenici prvih i četvrtih razreda, počistila je dvorište od smeća te posadila lavandu i ružmarin.  Učenici 4b razreda izradili su i postavili pravila ponašanja unutar škole te u školskom dvorištu. Učenici su proveli akcije sa svojim razrednicama Dorom Kuharić (3a), Beatom Galinec (1c) i Kristinom Vokić (4b).

U ponedjeljak, 27. svibnja 2024., učenici 1b razreda zajedno sa svojom razrednicom Elvirom Tahiri proveli su akciju čišćenja učionice……………………..

……………………………………………………………….kao i učenici 3b razreda u utorak, 28. svibnja 2024. zajedno sa svojim razrednikom Ivanom Šumskim.

Tijekom svibnja učenici našeg programa Njegovatelj/-ica TES, sa svojom su razrednicom Ivanom Pavlović Luburović uljepšali su svoj dio dvorišta zasadivši cvijeće.

U travnju su učenici 2.c, 3.a i 5.a i 5.b izrađivali cvijeće i ukrašavali stubište, a u suradnji s nastavnicom Dorom Kuharić.

Učenici 3c razreda sa svojom razrednicom Ivom Vinduška Jeftić, te u suradnji s nekoliko učenika 4c razreda u okviru promicanja održivog razvoja u Školi za medicinske sestre Mlinarska izradili su spremnike za ambalažu koja se može reciklirati. Izrađeni su spremnici za prikupljanja papira, staklene ambalaže, baterija te plastične ambalaže. Učenici 4c razreda pripremili su informativni plakat s uputama o recikliranju, a spremnici za prikupljanje ambalaže za recikliranje dostupni su u prizemlju škole. Ovim putem potičemo sve učenike i nastavnike na promjenu navika u prikupljanju materijala prikladnih za recikliranje i time daju mali doprinos održivom razvoju.