17 svi 2023

Međunarodni dan sestrinstva 12.5.2023. u Školi za medicinske sestre Mlinarska

Volonterski klub

Volonterski klub Mlinarska se pridružio obilježavanju navedenih dana promoviranje svih aktivnosti koje su proveli u ovoj školskoj godini te kako bi učenici uvidjeli kako je lijepo pomoći onima koji su u potrebi.

Proslava međunarodnog dana sestrinstva KB Dubrava

12.5.2023. smo sudjelovali na proslavi Međunarodnog dana sestrinstva u Kliničkoj bolnici Dubrava na poziv glavne sestre Ane Primorac i Tanje Fistrić. Uz ostale medicinske sestre i tehničare prisustvovali smo svečanosti te i sami aktivno sudjelovali. Pod mentorstvom prof. Meri Pupačić i sr. Tanje Dornik, učenice Nera Melani Rašić i Petra Butorac iz 2B razreda te Dorotea Dlesk iz 3D razreda čitale su svoje tekstove na temu: Zašto sam odabrala biti medicinska sestra. Bile su nagrađene velikim pljeskom publike te prekrasnim buketom cvijeća u znak zahvale.

Proslava Dana sestrinstva u organizaciji HUMS-a i HKMS

Povodom dana obilježavanja sestrinstva HUMS-u se pridružila i Škola za medicinske sestre Mlinarska te su učenici i nastavnici s građanima Zagreba razgovarali o važnosti sestrinske profesije i njihove uloge u zdravstvenom sustavu.

Erasmus + , International Nursing

U petak, dana 12. svibnja 2023. godine, učenici 4.d razreda koji su sudjelovali na razmjenu u sklopu Erasmus+ projekta International Nursing, održali su predavanje u amfiteatru Škole i predstavili ovaj projekt učenicima četvrtih razreda. Ekipa sa Erasmusa je posebno u 4.d razredu je podijelila svoja iskustva sudjelovanja u navedenom te odgovorila na postavljena pitanja. Veliko nam je zadovoljstvo da smo dio tog projekta koji nam pridonosi nova iskustva, vještine i znanja.

 

Svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitamo Dan sestrinstva!