24 pro 2023

Mlinarska svijetli za Krijesnicu i u božićno blagdansko vrijeme

Božić je vrijeme ljubavi i veselja, vrijeme u kojem sami sebe podsjećamo na ono što nam je najvažnije u životu, vrijeme kad se sjetimo svih potrebitih i bolesnih koji ne mogu u potpunosti doživjeti duh Božića jer nisu kod kuće, jer je njihov drugi dom bolnička soba.

 Učenici naše Mlinarske iz 4.c, 5.a, 5.b, 3.a i 3.b  nastavljajući suradnju s Udrugom Krijesnica dali su mali doprinos tom božićnom ugođaju skromnim, ali od srca pripremljenim poklončićem za svako dijete na dječjem  odjelu Zavoda za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju  s dnevnom bolnicom „Mladen Ćepulić“  u Klinici za tumore, Ilica 197.

  Pripremili smo puno personaliziranih božićnih kuglica – za svako dijete na odjelu i dnevnoj bolnici, a na svakoj  je bila rukom ispisana poruka ohrabrenja i najljepših želja koje su naši učenici danima pažljivo ispisivali te svaku kuglicu posebno pažljivo omotali. U dogovoru s udrugom Krijesnica, glavnom sestrom dječjeg onkološko-hematološkog odjela Martinom Slukan te u pratnji gosp.Zorana Mitrovića predstavnika iz Krijesnice,  kao izaslanici naše Mlinarske, s punom kutijom kuglica i punim vrećicama bombona Iva, Matea , Katarina i nastavnica Danijela Miri su danas, 22.12.2023. darivale djecu i mlade zatečene na liječenju uz kratkotrajno druženje.

Dječji iskren osmijeh, radost na njihovom licu koju je ta jedna kuglica izazvala izmamila je i na naša lica osmijeh i toplinu oko srca s obećanjem da će se Mlinarska brzo vratiti na druženje s našim malim prijateljima i u ostale dane a ne samo ove blagdanske.

Hvala našim malim Krijesnicama i njihovim roditeljima na današnjem  predblagdanskom druženju – naša Mlinarska će i dalje biti uz njih i u ostalim zajedničkim manifestacijama.

Danijela Miri, nastavnik, voditelj projekta Mlinarska svijetli za Krijesnicu

Naše učenice su po završenom posjetu dječjem onko-odjelu izjavile :

Matea : „Današnje iskustvo mi se jako svidjelo i želim i dalje sudjelovati u ovakvim aktivnostima.“

Katarina : „Stvarno se osjetio božićni duh i najveća mi je radost vidjeti koliko su se djeca, ali i njihovi roditelji razveselili našem dolasku . Bila sam oduševljena dobrim vibracijama na odjelu. Svakako ću se vratiti…“

Iva : „ Današnji posjet dječjem odjelu onkologije je bilo jedno lijepo iskustvo. Naš cilj je bio razveseliti djecu i razvedriti im bolničke dane i to nam je uspjelo. Svaki dječji izmamljeni osmijeh vrijedi uloženog truda i stvarno sam zbog toga i ja neizmjerno sretna.“