09 pro 2022

Vršnjačka edukacija provedena u Elektrotehničkoj školi

Učenici 4.A i 4.B razreda, u sklopu predmeta Zdravstvena njega specijalna/Zarazne bolesti, dana 6. prosinca, 2022. sa nastavnicom zdravstvene njege Jasnom Ivasić, održali su  međuvršnjačku edukaciju u Elektrotehničkoj školi, za učenike četvrtih razreda.

Međuvršnjačka edukacija je bila s područja zaraznih, spolno prenosivih bolesti    (AIDS, Ebola te Hepatitisi). Predavanja su održana na satovima razrednika, a razredi su se izmjenjivali u  lijepo uređenoj Školskoj, knjižnici.

Svaka se grupa edukatora sastojala od troje učenika koji su imali zadatak obraditi određenu temu, te educirati svoje vršnjake o prevenciji, simptomima, liječenju i ishodima pojedine zarazne bolesti. Prezentacije su bile upotpunjene kratkim, edukativnim filmovima te interaktivne.

Kroz predavanje i međusobni razgovor moglo se vidjeti da su učenicima Škole domaćina  teme vrlo zanimljive. Postavljali su pitanja te  odgovarali na postavljena pitanja od strane učenika predavača.

Svatko tko je znao odgovor, dobio je malu slatku nagradu, čokoladu.

Za kraj, naši učenici su dobili povratnu informaciju da su bili odlično pripremljeni, samopouzdani u prezentiranju pojedine teme te nas pozivaju ponovo da budemo njihovi gosti s nekim novim temama iz područja koja su njima zanimljiva, a tiču se očuvanja zdravlja i prevencije bolesti.

 

Pripremile učenice 4. B razreda: Ana Zeman i Lorena Vrban, te nastavnica zdravstvene njege, Jasna Ivasić.