01 velj 2024

Radionice „Ergonomski pristup zdravstvenoj njezi i pozicioniranju bolesnika”

Radionice „Ergonomski pristup zdravstvenoj njezi i pozicioniranju bolesnika“ provedene su u Školi za medicinske sestre Mlinarska pod stručnim vođenjem nastavnica Đurđice Stanešić, Anke Šabanović,  Ive Šušterčić, Kristine Vokić,  i Jasminke Ban Grahovac.

Radionice su provedene s učenicima trećih razreda i učenicima četvrtih razreda koji imaju iskustvo u pozicioniranju bolesnika u bolničkim uvjetima.

Nakon prezentacije tehnika koje su u skladu s ergonomskim principima svi učenici isprobali su  korištenje pomagala za ergonomski način rada.  Učenici su zaključili da je taj način rada puno bolji, jednostavniji i poštedniji za njihov lokomotorni sustav. Tijekom radionice osjećao se entuzijazam i motiviranost za usvajanje novih tehnika rada. Učenici su postavili pitanje kada će primjena ergonomskih pomagala: samokližućih plahti, jastuka, rotacijske ploče i pojaseva zaživjeti u bolničkim uvjetima. Zainteresiranost i spremnost za ponovno održavanje radionice i uvježbavanje pozicioniranja bolesnika u krevetu i transfer bolesnika je vrlo velik.