19 pro 2019

Prvi božićni sajam u Mlinarskoj

Dana 19. prosinca 2019. održan je prvi božićni sajam u Mlinarskoj.

Učenici 1-ih razreda zajedno su sa svojom profesoricom Meri Pupačić odlučili ove godine razveseliti
sve u Mlinarskoj božićnim sajmom.
Pravili su anđele, vuneme kapice, izrađivali kuglice i donosili od doma drage predmete ili ukrase koje su željeli donirati za božićni sajam.

Učenicima su se pridružili i profesori donirajući svoje drage predmete.
Školom se širio blagdanski duh, mirisalo je po čaju sa aromom cimeta i ukusnim kolačima koje su vrijedni učenici izradili sa svojim roditeljima.
Na božićnom sajmu su sudjelovali i učenici TES programa koji su sa svojim voditeljicama Ivanom Pavlović Luburović i Ivanom Perić izrađivali ukrase od tijesta.

Prikupljanjem simboličnih sredstava od sajma skupljaju se donacije kojima se želi u Mlinarskoj osnovati učenička zadruga gdje će svi kreativni učenici naše škole naći svoje mjesto i izrađivati originalne suvenire i posebnosti promovirajući svoju školu, zajedništvo, altruizam i humane vrijednosti. Profesorica Pupačić će već ove godine od prikupljenih sredstava zajedno sa svojim učenicima napraviti prototipove suvenira za 100. obljetnicu naše škole koja se obilježava 2021. godine, a pridružit će joj se i druge kolegice koje će voditi svoje kreativne radionice.

Meri Pupačić