31 sij 2023

Projekt “Stresobran za stresne školske dane”

U sklopu projekta “Stresobran za stresne školske dane” – čuvajmo mentalno zdravlje u školskom okruženju, psihologinje škole i doma Renata Brekalo Papac i Željka Mišetić nastavljaju s provođenjem planiranih aktivnosti.

Održana je radionica  “Izradi vlastiti stresobran za stresne školske dane” u svim 1. i 2. razredima (ukupno 16 radionica x 45 min u sklopu SRO-a). Učenici su na radionici upoznali mitove i činjenice o mentalnom zdravlju te su u malim grupama izrađivali vlastite stresobrane s ciljem prepoznavanja najčešćih stresnih situacija te načina nošenja s njima.

U svim 3.razredima (4 radionice x 90 min – u sklopu nastave psihologije) održana je radionica “Samoohrabrujuće poruke” s ciljem upoznavanja i primjene tehnike samoohrabrivanja u budućim stresnim situacijama.

Učenici 1. razreda ispunili su CORE-YP upitnik za procjenu mentalnog zdravlja i teškoća kod mladih koji se primjenjuje u školskom okruženju. Nastavnici su ispunili Upitnik intenziteta stresa na poslu. Rezultate ovog upitnika i aktivnosti u projektu prezentirat ćemo na Nastavničkom vijeću.

S obzirom na potrebe učenika koje su proizašle iz analize provedenih aktivnosti, planiramo provesti radionicu na temu ispitne anksioznosti u 1. i 2. razredima.

U sklopu Tjedna psihologije koji se održava u veljači 2023. provest ćemo radionicu za nastavnike “Brinem li dovoljno o sebi?”.

Vaše psihologinje,

Renata Brekalo Papac i Željka Mišetić