12 velj 2022

Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika

Utemeljenje Svjetskog dana bolesnika objavio je sveti otac Ivan Pavao II s ciljem podizanja svjiesti da svaki bolesnik zaslužuje primjerenu zdravstvenu skrb, zaštitu prava i empatiju od ljudi koji ga okružuju u teškim trenucima bolesti.
U suradnji s magistrom sestrinstva, pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo i glavnom sestrom KBC-a Zagreb Anom Ljubas, učenici Volonterskog kluba Mlinarska su uz nastavnice Elviru Tahiri, Beatu Galinec i Doru Kuharić izradili 1600 poruka ohrabrenja za sve pacijente KBC-a Rebro kako bi 11. veljače obilježili još jedan Svjetski dan bolesnika.
Zajedno sa sestrom Anom Ljubas, učenici i nastavnice su obilazili ambulante i odjele KBC-a i bolesnicima uručivali poruke ohrabrenja uz dobre želje za što skorije ozdravljenje. U suradnji s djelatnicima kuhinje KBC Rebro, dio poruka je pacijentima koji su se nalazili na bolničkom liječenju poslan uz redoviti obrok.
Obilježavanje je završilo dobrovoljnim darivanjem krvi u Petrovoj 3 u suradnji sa HUMS-om kako bi učenici svojim primjerom istaknuli važnost darivanja krvi koja spašava živote.