16 svi 2022

Obilježavanje Europske godine mladih

U kontekstu obilježavanja Europske godine mladih u Školi za medicinske sestre Mlinarska održan je niz

aktivnosti 12. i 13. svibnja 2022. godine. Pripremanje, osmišljavanje, sudjelovanje i organizacija povjerena je nastavniku Škole dr. Ivici Matiću.

Organizirano je niz predavanja za učenike i nastavnike o načinima povezivanja mladih s Europskom unijom kroz međunarodne projekte.

Za nastavnike Škole predavanje je održala nastavnica Ines Štivić. Tom prigodom prezentirala je neograničene mogućnosti stručnog usavršavanja u Njemačkoj u sklopu Erasmus+ projekta u kojem je sudjelovala.

U prepunom amfiteatru Mlinarske tijekom 12. svibnja 2022. brojni učenici četvrtih i petih razreda koji su bili sudionici međunarodne mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta I – Nurse prenosili su svoja iskustva na učenike nižih razreda, ali i druge sudionike koji su posjetili predavanja. Cilj je bio razmjena iskustava te poticanje učenika na sudjelovanje u Europskim projektima.

 

Koordinator Erasmus+ projekata Ivica Matić upoznao je sudionike s općenitom ulogom međunarodnih mobilnosti u zbližavanju mladih Europe, dok su nastavnice Aguzin, El Aklouk i Ivasić istaknule važnost nastavnika u pratnji.

U sklopu aktivnosti omogućeno je razgledavanje postera te održano predavanje o važnosti Europass dokumenata i kako ih kreirati.