21 velj 2022

Obilježavanje Dana bolesnika

U našoj školi Volonterski klub je proveo akciju izrade 1600 kartica ohrabrenja za sve pacijente KBC-a Rebro za obilježavanje Svjetskog dana bolesnika 11.veljače. Učenici svih razreda i nastavnici škole su marljivo izrađivali kartice ohrabrenja tijekom mjeseca siječnja, a učenici volonteri su obilježili Svjetski dan bolesnika 11.veljače.

Dana 11.veljače 2021. učenici Volonterskog kluba Mlinarska su se u pratnji profesorica Dore Kuharić, Beate Galinec i Elvire Tahiri te u suradnji s magistrom sestrinstva, pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo i glavnom sestrom KBC-a Zagreb Anom Ljubas obilazili ambulante i odjele KBC-a te bolesnicima uručivali poruke ohrabrenja uz dobre želje za što skorije ozdravljenje. U suradnji s djelatnicima kuhinje KBC Rebro, dio poruka je pacijentima koji su se nalazili na bolničkom liječenju poslan uz redoviti obrok.
Obilježavanje je završilo dobrovoljnim darivanjem krvi u Petrovoj 3 u suradnji sa HUMS-om kako bi učenici svojim primjerom istaknuli važnost darivanja krvi koja spašava živote.

Volonterski klub Mlinarska

Elvira Tahiri & Dora Kuharić