16 stu 2023

MLINARSKA SA SVIMA

U sklopu zajedničke akcije volonterskih klubova svih škola RCK Mlinarska, u utorak 14.11.2023. su učenici volonteri iz Volonterskog kluba Mlinarska  pod vodstvom Elvire Tahiri, Dore Kuharić, Beate Galinec i Kristine Trandler sudjelovali u putujućoj pučkoj kuhinji Humanitarne udruge Savao.

Najzanimljivija aktivnost ove udruge jest izlazak na područje Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu kako bi beskućnicima u noćne sate pružili okrjepu prije teške noći. Rad udruge se ustalio kao putujuća pučka kuhinja.

Prije odlaska na kolodvor volonteri su se sastali u prostorijama udruge Savao gdje su izrađivali krunice, pripremali hranu i sokove. U 20h su otišli na Glavni kolodvor gdje su se susreli s beskućnicima, mladima i starima, te im podijelili sendviče, čaj, kavu te odjeću, obuću, deke ili vreće za spavanje, ovisno o primljenim donacijama, a potom ostali u druženju i razgovoru s njima.

Razgovorom i ljudskim pristupom nastojimo pružiti nadu i prijateljstvo.

 

Volonterski klub Mlinarska

Elvira Tahiri, Dora Kuharić, Beata Galinec, Kristina Trandler

Učenici volonteri:

5a Lana Horvatić, Ena Đurić, Laura Hajek, Ana Kaštelan, Mia Jurina, Jelena Čirko, Lana Cota, Lorena Mikinac

5c Antea Duvnjak, Antea Tolić, Tena SIčenica, Sanela Sladojević, Anamarija Horvat, Valentina Neznanović, Maja Babić, Karolina Miškić