11 tra 2024

MLINARSKA S OSMAŠIMA – Edukativna radionica

Dana 10. travnja 2024. u pratnji sa profesoricom Elvirom Tahiri smo se zaputili u Vrbovec u OŠ Marija Jurić Zagorku.

Nakon 40 minuta vožnje vlakom stigli smo u Osnovnu školu Marije Jurić Zagorku – Vrbovec. Tamo su nas sa velikim osmijehom na licu dočekale ravnateljica, pedagoginja te učiteljice škole. Odjenuli smo svoje uniforme te smo održali četiri predavanja osmim razredima. o spolno odgovornom ponašanju, spolno prenosivim bolestima te o prevenciji i liječenju istih. Potom smo učenicima predstavili našu školu. Primijetili smo kako su bili dosta zainteresirani za našu školu. Bilo je dosta pitanja i komentara vezano za sam upis u našu školu te kakvo je zapravo profesija medicinske sestre.

Za kraj kako bi ponovili naučeno o SPB i kontracepciji, pripremili smo im kratki kviz znanja u kojem su učenici uživali i po njihovim izrazima lica smo mogli primijetiti kako im je bilo drago kada su točno odgovorili.

U školi nam je bilo jako lijepo i lijepo su nas udomaćili, ali smo uvidjeli i kako je teško biti profesor i prenositi nekome znanje.

 

 

učenici volonteri:

Karolina Miškić, Laura Matić. Lucija Roko, Nikolina Lovrić, Lihka Košić Lucija Kos, Ivan Krstanović, Valentina Neznanović

&

nastavnica Elvira Tahiri