04 srp 2022

IZVJEŠĆE O PROJEKTU REGIONALNOG CENTRA KOMPETENTNOSTI: LJETNI PRAKTIKUM – ZDRAVSTVENE VJEŽBE U KLINIČKOM BOLNIČKOM CENTRU RIJEKA

U nedjelju, 19.6. su učenici trećih i četvrtih razreda krenuli na realizaciju Zdravstvenih vježbi u Klinički bolnički centar Rijeka kao dio projekta Regionalnog centra kompetetnosti. U projektu sudjeluju tri škole: Škola za medicinske sestre Vinogradska i Škola za medicinske sestre Mlinarska iz Zagreba te Srednja škola Viktorovac iz Siska. Zdravstvene vježbe se realiziraju na dva lokaliteta Kliničkog bolničkog centra Rijeka: lokalitet Rijeka i lokalitet Sušak. Osim stjecanja novih znanja i usavršavanja strukovnih kompetencija učenici, kao i nastavnici, međusobno izmjenjuju iskustva i uživaju u zajedničkom druženju. Posjetili smo hiperbaričnu komoru te poslušali predavanje o liječenju hiperbaričnom oksigenoterapijom koje je održao doc.dr.sc. Igor Baković. Tijekom slobodnog vremena posjetili smo grad Opatiju. Stubama Petra Kružića smo došli do Trsatske Gradine te posjetili crkvu Gospe Trsatske.

Ostajemo još nekoliko dana u Rijeci nakon čega slijedi povratak u Zagreb.

Zahvaljujemo RCK-u i našim ravnateljicama što su nam omogućili realizaciju ovog projekta te kolegicama i kolegama na kliničkim odjelima koji su srdačno prihvatili naše učenike.

Kako nam je možete pogledati u galeriji slika.

Strukovne nastavnice u pratnji:

Andreja Jagić, Srednja škola Viktorovac

Ivana Horvat, Škola za medicinske sestre Mlinarsk

Milica Kljak i Tanja Dornik, Škola za medicinske sestre Mlinarska