08 ruj 2022

ERASMUS+ PROJEKT

U subotu, 3.9.2022. u posjet našoj školi, kao dio međunarodne učeničke razmjene Erasmus+, došlo je pet učenica Diakonnisen Pflegeschule iz Speyera u pratnji svoje nastavnice Gabriele Hannelore Müller-Seng.

Nakon sretnog slijetanja u Zagrebačku zračnu luku, učenice i njihova nastavnica krenule su prema našoj školi gdje su ih dočekali prof. Daniel Goreta i sr. Tanja Dornik. Održan je sastanak u vrtu naše škole gdje su dogovoreni detalji njihovog boravka.

Nedjelja je bila predviđena za kulturološke aktivnosti te su uz pratnju vodiča obišli grad Zagreb.

U ponedjeljak ih je dočekala ravnateljica škole Asja Jelaković, dr.med. i nastavnici škole. Međusobno smo se upoznali i izmijenili iskustva. U pratnji nastavnica Ines Štivić i Ive Šušterčić učenice su obišle učionice naše škole kao i kabinete zdravstvene njege. Poslijepodne  smo zajedno proveli u Parku Maksimir i Zagrebačkom zoološkom vrtu.

Učenice 5D razreda Nensi Maršić i Magdalena Matov su za naše goste pripremile predavanje gdje su ispričale svoja iskustva prilikom njihovog posjeta školi Diakonnisen Pflegeschule u Speyeru početkom ove godine.

Ostatak tjedna učenici ostvaruju strukovne kompetencije u Kliničkoj bolnici Dubrava u pratnji nastavnice Đurđice Stanešić i učenica 5A, Ivane Tretinjak i Velentine Šilipetar.

Kako učenici provode svoje dane možete pogledati u galeriji slika.

Tanja Dornik