12 svi 2021

DRŽAVNO NATJECANJE WSC 2021. IZ ZDRAVSTVENE NJEGE

Škola za medicinske sestre Mlinarska i ove je godine škola domaćin Državnog natjecanja WorldSkillsCroatia 2021. u natjecateljskoj disciplini Zdravstvena njega. Državno natjecanje odvija se na Zagrebačkom Velesajmu u periodu od 11. do 13. svibnja 2021., uz visoke epidemiološke mjere. Natječe se 8 kandidata, učenika 4. i 5. razreda redom iz: Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti, Srednja škole Bedekovčina, Tehničke škole Virovitica, Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci, Medicinske škole u Rijeci, Medicinske škole, Karlovac, Medicinske škole Dubrovnik i Škole za medicinske sestre Mlinarska.

S obzirom na epidemiološku situaciju, natjecanje se odvija bez posjetitelja.

Prvi dan prošao je u upoznavanju učenika i mentora s natjecateljskim prostorom i opremom te provedbi kraćeg natjecateljskog zadatka.

Drugi dan predviđen je duži i kompleksniji zadatak, a treći, ujedno i posljednji dan natjecanja, učenici su pristupili završnom zadatku.

Na natjecanju su sudjelovali: Lana Kušćer, Petra Žegrec, Tomislav Maurović, Ana Perić, Golem Ivona, Gabrijela Mrzljak, Mija Bebek i Sanja Jelić.

S ponosom objavljujemo da je učenica Mlinarske, Sanja Jelić osvojila 2. mjesto. Prvo mjesto osvojio je učenik Tehničke škole Virovitica, Tomislav Maurović, a 3. mjesto učenica Petra Žegrec iz Srednje škole Bedekovčina.

Čestitamo svima na osvojenim medaljama, kao i ostalim natjecateljima!

Fotografijama nastojimo prenijeti barem djelić natjecateljske atmosfere.

Sve o natjecanju možete pogledati i na poveznici: