20 svi 2022

Dan škole i Volonterski klub Mlinarska

Svake godine se u našoj školi obilježava Dan škole 12.5., pa smo tako i ove godine obilježili 101. rođendan naše škole. Povodom toga dana su učenici 5.c i 5.d razreda za učenike prvih i drugih razreda pripremili predstavljanje Volonterskog kluba Mlinarska, ukratko su prezentirali povijest kluba i naše ovogodišnje akcije u kojima su i oni sami sudjelovali te što je volontiranje i što rade volonteri.

Volonterski klub Mlinarska osnovan je 9.12.2013. od strane profesorice Elvire Tahiri, a uz nju u klubu sudjeluju profesorice Dora Kuharić, Beata Galinec i Mila Strpić. Volonteri kluba su učenici od prvog do petog razreda Škole za medicinske sestre Mlinarska.

Učenici volonteri su tijekom izlaganja predstavili ovogodišnje akcije: „Mlinarska za Siget“, „Mlinarska za djecu KBC Rebro“, „Mlinarska obilježava Svjetski dan bolesnika u KBC Rebro“, „Socijalna isključenost“, edukativne radionice: „Zdrava prehrana“ i „Prva pomoć“ te „Živjeti zdravo s dijabetesom i hipertenzijom“, „Mlinarska za Ukrajinu“.

Također su izlagali o projektu Socijalna isključenost u kojoj su učenici volonteri sudjelovali i ispričali svoje iskustvo na edukacijskoj turi Invisible Zagreb koja tematizira problem beskućništva i života u ekstremnom siromaštvu u Hrvatskoj (turu vode bivši i trenutni beskućnici koji o beskućništvu progovaraju na jednostavan i pristupačan način, prikazujući  drugu stranu poznatog Zagreba.

Za kraj smo prikazali film koji predstavlja rad našeg Volonterskog kluba Mlinarska kroz zadnjih devet godina kroz koje je mnogo učenika volontera sudjelovalo u raznima aktivnostima kluba.

Volonterski klub Mlinarska

Elvira Tahiri & Dora Kuharić & Beata Galinec