11 svi 2020

DAN ŠKOLE I MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

ČESTITKA POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA ŠKOLE

Dragi naši učenici, profesori, odgajatelji i svi djelatnici škole i doma u Mlinarskoj!

12. svibnja se obilježava Međunarodni dan sestrinstva povodom kojeg i mi slavimo Dan škole.

Djelujemo već 99 godina i uoči 100. obljetnice rada naše škole suočavamo se s izazovom koji nitko od nas nije imao u memoriji svoje svijesti, stoga nas je streslo puno više od službenih 5,4 po Richteru.

Škola je u prašini i izvode se radovi te se sanira što god se može da što prije bude funkcionalna. Kao da to nije dosta, nego smo još i taoci virusa COVID-a 19 zbog kojeg su nam otežani uobičajeni sociološki kontakti.

Umjesto da dvorištem i hodnicima odzvanjaju vaši glasovi i dan 12. svibnja svi dočekamo ozarenih lica, ponosni na svoj dosadašnji rad i aktivnost kako za školu, tako i na osobnom razvojnom putu, udaljeni smo jedni od drugih i vaša su mi lica samo nestvarne sjene s kojih pomalo blijede osmijesi.

Dragi naši učenici, učimo vas kako njegovati i pomagati potrebite, kako biti hrabri i odvažni te se nositi s najzahtjevnijom ulogom u svim društvima, a to je biti na prvoj crti obrane za ljudsko zdravlje. Želim vam poručiti da čovjek nije samo tijelo, nego puno više od toga i baš zato vas sve i dalje osjećam u hodnicima naše škole a ona nikada nije pusta jer u njoj stanuje vaš duh i vedrina, pa me to drži da svaki dan dolazim na posao kao da ste tu.

Bliži se kraj školske godine i svi smo pod stresom nastave na daljinu i vjerujem da će i njoj ubrzo doći kraj. Najviše što želim je da za 100. obljetnicu naše škole, koja se slavi dogodine, opet u narednoj školskoj godini budemo svi skupa i pripremimo se dostojanstveno za ovaj veliki jubilej.

Svima vama čije stope pamti ova naša potresena zgrada koju zovemo škola, a zasigurno je svima i više od toga, čestitam Dan naše škole u Mlinarskoj te  želim da srcem i mislima budemo 12. svibnja svi zajedno i JEDNO jer puno se toga lako nauči i svatko je od nas rođen kao čovjek, ali rijetki postaju ljudi. Ovaj svijet će biti onakav kakvim ga sami osmislimo, a osmislimo ga ljubavlju i brigom jednih za druge.

Sretan nam Međunarodni dan sestrinstva i Dan škole.

Vaša ravnateljica Asja Jelaković