12 velj 2021

Dan bolesnika

Dana 11.2. obilježava se Dan bolesnika, a učenici trećih razreda naše škole su si ove godine dali truda. U ovom mini projektu su sudjelovali 3A i 3D razred pod mentorstvom naših nastavnica Sandre Samošćanec i Tanje Dornik.

3A razred je pripremio poklone sa igračkama i slatkišima kako bi razveselili djecu te motivacijske poruke za odrasle. 3D je bio kreativan i izradio dva plakata i napisao poruke za odrasle bolesnike. Jedan plakat smo namijenili djeci na odjelu pedijatrije, a drugi za odrasle. U obilasku bolnice nisu mogli prisustvovati svi učenici zbog trenutne epidemiološke situacije. Ipak u pratnji nastavnica bilo je nekoliko učenika iz svakog razreda.

Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević smo posjetili 10.2.2021. U obilasku nas je vodila glavna sestra klinike Danijela Miše. Prvo smo otišli na odjel za odrasle, gdje su nam sa sestre tog odjela ispričale o uvjetima i načinu rada. Očekivala sam s obzirom na obim posla da neće biti baš najboljeg raspoloženja, no bilo je sasvim suprotno. Dočekale su nas sa osmjesima na licima, bile su drage i šaljive. Predali smo im naše male darove kako bi mogle ih podijeliti bolesnicima u naše ime što ih je jako razveselilo. Nakon toga smo otišli na odjel pedijatrije. Bili smo jako sretni što smo izmamili osmijeh tim malenim ljudima, a bilo je i naših vršnjaka. Sestre su nas i tamo dočekale širom raširenih ruku i obradovale se našim posjetom i darovima koje će u naše ime predati djeci. Gledajući kako ih vesele te sitnice, shvatili smo da je stvarno malo potrebno da bi bio sretan. I njihova i naša srca su bila puna sreće. Mislili smo da je naš obilazak gotov, ali smo zatim, uz pratnju naših nastavnica, otišli u obilazak bolnice. Nismo mogli ući na bolničke odjele zbog trenutne situacije, ali i ovo nam je bilo dovoljno. Vodila nas je glavna sestra i objašnjavala nam gdje se što nalazi. Mali djelić onoga što je to zapravo, ali veliki za nas. Otišli smo kroz podzemni tunel i tako završili naš posjet Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Kako nam je bilo pogledajte u videu koji su izradili učenici.

Mislim da u ime svih nas koji smo posjetili kliniku mogu reći da jedva čekamo da se ova situacija sa epidemijom završi i da napokon u potpunosti doživimo čari našega budućeg posla. Posla medicinske sestre.

Sretan Dan bolesnika!

Nika Šitum, 3D