20 pro 2022

Advent u domu

I ove godine učenice našeg doma zajedno s odgajateljima u duhu Božića uredile su prostor u kojem borave.

Adventski kalendar

“Tisuće svijeća mogu se zapaliti od jedne, a život te svijeće neće se umanjiti. Sreća nikada nije umanjena kada je podijeljena s drugima. “(Buddha)     

ZA RAZMIŠLJANJE: Kada vam se dogodi nešto lijepo, podijelite to s drugima, pokažite radost. Ako vam je netko učinio nešto dobro i razveselio vas, učinite i vi nešto dobro za drugoga, uljepšajte mu dan. Radost se množi upravo dijeljenjem.

Ovo je jedna od poruka koje se otvaraju na Adventskom kalendaru koji se nalazi ispred domske porte. Učenice svaki dan otvaraju jedan prozorčić iza kojeg se kriju lijepe poruke, zadaci, ideje, preporuke božićnih filmova, koncerata, pjesama te nagradne mozgalice.

 

Bor novogodišnjih želja

Na zajedničkom panou nalazi se bor novogodišnjih želja. Učenice na kuglice pišu svoje želje: ZDRAVLJE, LJUBAV, MIR, OBITELJ I VESELJE – TO SU VEĆINOM NJIHOVE, A I NAŠE ŽELJE!

Nadamo se da će vam fotografije u nastavku barem malo dočarati domsku božićnu čaroliju. Nedostaju mirisi kolača iz čajne kuhinje koje su pekle naše učenice s odgajateljima, kao i mirisi orehnjače i makovnjače naših kuharica i kuhara. Upotrijebite maštu i dozvolite da ispuni vaša srca s dobrim mislima i djelima…

 

Advent u gradu

Učenice 2.odgojne skupine u pratnji odgajateljice Sanje Posavec Španović prošetale su se zagrebačkim Adventom. Za kraj obilaska posjetile su tunel Grič u kojem je postavljena umjetnička instalacija Polarni san.