24 ožu 2023

49. Regionalna Domijada

U prostoru KUC Travno od 20.03. – 22.03.2023. godine održala se 49. Regionalna Domijada u području kulturnog stvaralaštva. Naše učenice pod mentorstvom voditeljica izbornih aktivnosti sudjelovale su u području multimedije, dramsko – scenskom i glazbenom području.

U području multimedije učenice su predstavile svoje fotografije, crteže i instalaciju. Učenica Lucija Rajić predstavila se s dvije fotografije – Buđenje u svitanje te fotografijom Netaknuto s kojom je osvojila 1. mjesto stručnog žirija i poziv na državnu Domijadu u Rovinj. Učenica Ela Palavra predstavila je fotografije Put prema svjetlosti i Savršena koja je osvojila 2. mjesto stručnog i učeničkog žirija. Prozor grada Huma i Proljeće se budi dvije su fotografije s kojima se predstavila učenica Lorena Brajo. Čestitke djevojkama i voditeljici foto skupine Sanji Posavec Španović.

Učenice Sara Dražić i Magdalena Šitum svojim crtežom Sjećanje na baku osvojile su 3. mjesto stručnog žirija. Marijela Vidaković i njezina instalacija Generacijski jaz  oduševila je i stručni i učenički žiri te je osvojila 2. mjesto stručnog i 3. mjesto učeničkog žirija. Učenica Gabriela Vučetić na ovogodišnjoj Domijadi osim u glazbi predstavila se i crtežom Alpha i Omega. Čestitke učenicama i  voditeljici kreativne skupine Kristini Benko.

Učenica Petra Turas sudjelovala je u dramsko-scenskom izrazu s recitacijom Tina Ujevića, Pobratimstvo lica u svemiru te je svojom izvedbom osvojila 3.mjesto stručnog žirija. Čestitke Petri i voditeljici dramske skupine Jasmini Škrgatić.

U glazbenom izrazu dom su predstavile Gabriela Vučetić i Barbara Ružičić pod nazivom Black demon uz podršku voditeljice glazbene skupine Željke Mišetić. Izvele su Gabrielinu autorsku pjesmu Fear of Dying. “Osjećaji koje je autorica podijelila s nama (…) zaista je bilo lijepo (…) to je bila dobra pjesma…zgodna, interesantna, iznenađujuća, pogotovo interesantni dvoglasi” neke su od riječi člana žirija.

Čestitke svim učenicama koje su sudjelovale na ovogodišnjoj Domijadi, posebno čestitke nagrađenim učenicama.

Zahvale učenicama Sari Konjević, Barbari Marjanović i Ani Lončarević koje su sudjelovale u radu učeničkog žirija.

Lucija, SRETNO na Državnoj Domijadi u Rovinju!