11 svi 2022

12. svibanj 2022. Dan Škole za medicinske sestre Mlinarska i Međunarodni dan sestrinstva

12. svibanj 2022. Dan Škole za medicinske sestre Mlinarska i

Međunarodni dan sestrinstva s ovogodišnjom temom:

„ Sestrinstvo glas koji vodi: Vizija budućnosti zdravstvene zaštite“

Poštovani,

danas svečano obilježavamo Dan naše škole i Međunarodni dan sestrinstva. Čast mi je pozdraviti sve učenike, roditelje, zaposlenike škole i sve naše prijatelje.

Vrijem nam je naklonjeno i kao da se broji unatrag, svakom godinom smo mlađi ,a ne kao da nam je 101 god., i poletniji. Snagu dobivamo od vas, dragi učenici, vi ste naša budućnost i naši motivatori. Odgajaju vas,  obrazuju i brinu se o vama generacije i generacije predanih nastavnika i odgajatelja i na vaše uvijek postavljeno pitanje „Kakvi su vam ovi novi?“ imamo uvijek isti odgovor „Drugačiji su.“. Svaka generacija odrasta u svome vremenu i nosi svoja obilježja. Maturanti, sjetite se samo svojeg odrastanja kroz proteklih pet godina! Nije se promijenio smijeh u parku, ukradeni i skriveni poljubac na klupici, nestašni trk u nepoznatom smjeru, razdraganost susreta, pjesma koja odzvanja i suze na dolasku i  suze na rastanku.

 U temelje Škole, pokoljenja nastavnika  usadile su i postavile su kao neupitnost i nit vodilju : empatiju, inovativnost i ljubav prema sestrinskom pozivu.

Znanje daje svjetlost,  „Dama s lampom“, Florence Nightingale, utemeljiteljica modernog sestrinstva donijela je svjetlost. Medicinske sestre i tehničari  su od toga trenutka vizija budućnosti zdravstvene zaštite.

Zahvaljujem svim djelatnicima Škole na velikom trudu i radu. Ulagati ćemo i dalje u naš profesionalni rast i razvoj. Lijepo je biti dio Mlinarske.

Svima želim sretan i veseo Dan Škole.

Svim medicinskim sestrama i tehničarima želim sretan Međunarodni dan sestrinstva.

                                                                                                                                    Vaša ravnateljica

                                                                                                                                     Asja Jelaković