12 svi 2021

100 poklona za 100 godina Mlinarske

U sklopu vježbi iz nastavnog predmeta Metodika zdravstvenog odgoja, nastavnice Iva Vinduška Jeftić, Beata Teresa Galinec, Romanita Milojević, Elvira Tahiri i Dora Kuharić su s učenicima 5-ih razreda sudjelovale u akciji darivanja najmlađih pacijenata KBC-a Rebro.

 

Projekt je pokrenut na inicijativu Bernardice Pavlić Pračić, prvostupnice sestrinstva s Klinike za pedijatriju. Tradicionalno darivanje mališana tijekom blagdana prošireno je na cjelogodišnje prihvaćanje donacija kako bi svako dijete primljeno u bolnicu dobilo svoj dar.

 

Učenici su pridonijeli rebarskom projektu prikupljanjem 100 paketa koji će se dijeliti djeci na trijažnom mjestu u bolnici.

Darovi koji će razveseliti djecu pomažu u umanjivanju stresa u kontaktu s bolničkom ustanovom. Igračkama djelujemo na psihičko stanje djece prije i tijekom pregleda i zahvata te činimo boravak u bolnici pozitivnijim.

Učenici su akciju prigodno nazvali 100 poklona za 100 godina Mlinarske jer ove godine naša škola obilježava 100-tu godišnjicu svoga postojanja.