09 stu 2022

Regionalna konferencija o kibernetičkom nasilju i kibernetičkoj sigurnosti s posebnim naglaskom na mlade žene

Regionalna konferencija o kibernetičkom nasilju i kibernetičkoj sigurnosti    s posebnim naglaskom na mlade i žene

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Europska mreža za inicijativu Hrvatske –organiziraju  „Regionalnu konferenciju o kibernetičkom nasilju i kibernetičkoj sigurnosti s posebnim naglaskom na mlade i žene“ 

–             dana 15. studenoga 2022. (utorak), u vremenu od 9:30 – 13:30 sati .

Konferencija se organizira hibridno (u živo i on-line)

Naime, konferencija je prvenstveno usmjerena na mlade ljude i žene iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, i to:

Učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ce, posebice na žensku populaciju; mladi/e znanstvenici/e, mladi i žene uključeni u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija.  Osim toga, na konferenciju pozivamo zaposlenike/ce s mladima, srednjoškolske profesore/ice, sveučilišne i akademske profesore/ice te stručne djelatnike/ce iz cijele regije kako bi dobili uvid u različite oblike cyber nasilja koje posebno mladi i žene su izložene. Ovo je važno kako bi navedeni dionici mogli prepoznati i spriječiti svaki oblik nasilja, između ostalog nad učenicima/ama  s  kojima svakodnevno rade u Hrvatskoj i u regiji.

 

U sklopu konferencije  biti će emitiranje promotivnog spota WeAreNATO za Hrvatsku. U snimanju spota učestvovali su i naši učenici.

Spot je moguće pogledati na društvenim mrežama Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva obrane i NATO PDD-a klikom na YoutubeFacebookTwitter ili Instagram poveznice.

https://drive.google.com/file/d/1xxarzs-s2V0hDOSnlkm2tqqR8rU9K5N8/view?usp=sharing

S poštovanjem ravnateljica