08 tra 2021

PREVENCIJA INFEKCIJE HPV-om

Sukladno odluci Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om i drugih spolno prenosivih bolesti (SPB) i u ovoj školskoj godini nastavlja se provedba programa ,,Prevencije raka vrata maternice i drugih bolesti uzrokovanih HPV-om. Partneri u provedbi Programa su Gradski ured za obrazovanje, Nastavni zavod za javno zdravstvo ,,Dr. Andrija Štampar”, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
U trenutačnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom COVID-19 nije preporučljivo održavanje roditeljskih sastanaka u zatvorenim prostorima s većim brojem ljudi. Radi toga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim službenim web-stranicama objavilo digitalni newsletter koji je primarno namijenjen roditeljima učenika osmih razreda i roditeljima učenika srednjih škola. Digitalni newsletter koji ima kreativan i edukativan sadržaj s video izjavama stručnjaka, dostupan je na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na slijedećoj poveznici: https://mzo.gov.hr/vijesti/budi-mrak/3981 te na službenim web-stranicama Grada Zagreba.
Kampanju ,,Budi mRAK” Udruge studenata medicine Hrvatska – CToMSIC podržao je i Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo te Povjerenstvo za prevenciju infekcije HPV-om i drugih spolno prenosivih bolesti (SPB) Grada Zagreba. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Aktivnost ,,Budi mRAK roditelj” nadogradnja je već postojeće kampanje ,,Budi mRAK”. Na digitalnom newsletteru roditelji mogu u svega nekoliko klikova, na jednom mjestu, dobiti sve potrebne informacije o HPV kao i o mogućnostima prevencije i cijepljenju svoje djece.