01 tra 2021

Da stabla mogu pričati…

    Godina je 2021., neobična i turbulentna po svemu ali i posebna. Zašto posebna? Posebna po proslavi 100. rođendana Škole za medicinske sestre Mlinarska u Zagrebu. U Mlinarskoj 34 osim škole i doma, nalazi se prekrasno zeleno dvorište u kojem su se sklapala prva prijateljstva, skrivali zaljubljeni pogledi, započinjale prve prave ljubavi,…
U srpnju veliki red u dvorištu za vrijeme upisa u školu i dom, u rujnu roditelji s kćerima koje su smještali u učenički dom uoči početka nove školske godine. Smijeh i uzbuđenje prvog dana škole. Mali i veliki odmor na klupama u parku. Zajedničke fotografije, zajednički projekti, prigodni programi, okupljanje maturanata i njihovih razrednika ususret velikoj povorci…strepnja i strah dok se čekaju završni ispiti,..

E, da stabla mogu pričati…
…a pričat će sljedećih sto godina naše jabuke koje nam poklanjaju Branka i Slavica, dvije bivše učenice škole i doma. Bolji rođendanski poklon našoj Mlinarskoj nismo mogli poželjeti. O generaciji 1972. – 1976., učenice 4.b razreda Branka Duvnjak i Slavica Galić sigurno bi nam mogle pričati i pričati kao i o dogodovštinama iz Mlinarske.
U znak sjećanja na dane provedene u Mlinarskoj zasađeno je deset doniranih stabala jabuka koja će nosit njihova imena i imena njihovih profesora/sestara i tadašnje ravnateljice. Cvjetka (Vrbanac, razrednica i nastavnica zdravstvenog odgoja), Zoran (Vrbanac, razrednik i nastavnik matematike, fizike i tjelesnog), Ljerka (Ghilardi, anatomija i opća njega bolesnika), Višnja (Franković, njega internističkih bolesnika), Vikica (Viktorija Keler, patronaža), Ružica (Ilić, njega zdravog i bolesnog djeteta), Helena (Bauer, njega kirurških bolesnika), Slavija (Lalić, tadašnja ravnateljica), Slavica i Branka.

Fotografije