Volonterski klub

'' Mlinarska za Udrugu Betlehem''

 

Dana 07. i 08.04. naš Volonterski klub u školi je organizirao akciju prikpljanja hrane, igračka, vlažnih maramica, pelena, šampona i krema za bebe, kao i robice do 6. godina starosti za Udrugu Betlehem koja se nalazi u Sesvetama. Udruga se bavi materijalnom, ali i duhovnom brigom za majke i malene. Nakon odrađene akcije prikupljanja, otišli smo im u posjet 16.04. sa tri volontera Mia Čarapina, 5a; Ana Miljanović i Petra Barbarić, 1a.  Ugodni smo dočekane od majki kojima smo pomogli u onom vremenu kada su im pažnja i materijalne stvari najpotrebnije kako bi uživale u potpunosti sa svojim mališanima.

Mia Čarapina, 5a

 

 

OBILJEŽAVANJE DANA BOLESNIKA

 

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače. Cilj je potaknuti na razmišljanje o mogućnostima u brizi i njezi oboljelih te osjestiti društvo o potrebama bolesnika. Namjera je i zahvaliti zdravstvenim, socijalnim, vjerskim djelatnicima, volonterima i svima onima koji skrbe oko bolesnika. Učenici V.b razreda, predvođeni sestrom Elvirom Tahiri, prigodno su obilježili taj datum uz razgovor i druženje s bolesnicima u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Druženju su pridonjeli volonteri Volonterskog kluba Mlinarska koji su izradili lijepe poruke podrške i ohrabljenja koje su podjeljene bolesnicima. Dočekala nas je glavna sestra Klinike koja nas je sve srdačno pozdravila te provela i upoznala sa svojim radilištem. Druženje je proteklo u opuštenoj i ugodnoj atmosferi. Bolesnicima su se svidjele poruke podrške te su rado razgovarali s nama. Na kraju posjeta osoblje i bolesnici su se zahvalili na našem posjetu i vremenu koje smo izdvojili za njih.

                                                                                       Suzana Sarajlija, 5.b

 

 

 

 

Volonterski sastanak 06.02.2016

 

      Naš Volonterski klub Mlinarska održao je još jedan sastanak volontera u subotu, 06.02.2016. godine od 9 do 11 sati u prostorijama naše škole. Sastanak je počeo druženjem, sve dok nismo prešli na ozbiljan rad. Kao što znamo, 11.02. obilježava se Međunarodni dan bolesnika u kojemu se sjetimo onih koji nemaju uvijek osmijeh na licu. Naši volonteri upravo su to htjeli promijeniti i svojom domišljatošću osmislili smo i napisali male porukice koje bi svakoga razveselile. One su namijenjene djeci oboljeloj od malignih bolesti u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Nadamo se da će naši mali znaci pažnje maloj djeci razvedriti ove tmurne dane u bolesničkom krevetu. Izradili smo i plakat koji će uljepšati prostorije navedene klinike, ali i osmislili scenarij koji ćemo odglumiti djeci. On je vrlo smiješan, a to je i naš cilj. Da svako dijete uljepša svoje dane malim osmijehom na licu. Uz vrijedan rad dogovorene su i sljedeće akcije koje će se samo nizati. Naši volonterima kreativnosti nikada ne manjka i nadamo se da će svaka naša akcija pojedinačno ispuniti srce svakog volontera.

 

Koordinatorica Volonterskog kluba Mlinarska, Elvira Tahiri

Voditeljica Volonterskog kluba Mlinarska, Mia Čarapina

Tajnica Volonterskog kluba Mlinarska, Dajana Benko

 

 

 

 

 

PRIPREMA ZA AKCIJU ''PAHULJICE SREĆE''

 

                Dana 10.,11. i 12.12.2015. u našoj školi održali smo akciju koju smo nazvali ''Pahuljice sreće'', a bila je namjenjena djeci oboljeloj od malignih bolesti. Provodili smo je u vrijeme velikih odmora jer su na taj način svi koji su imali želju nešto donirati imali priliku to i učiniti. Broj onih koji se žele uključiti raste iz akcije u akciju i na to smo izuzetno ponosni.  Kako smo već bili surađivali s udrugom ''Ljubav na djelu'' suradnju smo odlučili nastaviti. U akciji smo prikupljali slatkiše i ručno izrađivane čestitike koje su bile namjenjena svakom djetetu. U ovoj akciji iznimno su nam pomogli ''novi'' volonteri koji su se ove školske godine uključili u rad kluba i pokazali kolika je njihova želja za pomaganjem.

                                                                                                                                                  Dajana Benko, 5a

 

 

„PAHULJICE SREĆE“

Volonteri škole za medicinske sestre Mlinarska odlučili su skupiti poneki slatkiš i mali znak pažnje te pahuljicom sreće uljepšat blagdane djeci s odjela onkologije.
Odluka je zajedno sa učenicima naše škole te voditeljicom našeg volonterskog kluba Mlinarska prof. Elvirom Tahiri i ostalim volonterima uspješno provedena.
U školi smo dva dana 10. i 11.12. skupljali slatkiše i nakon toga izradili poruke ohrabrenja i čestitke za nadolazeće blagdane.
A  23.12.2015. uputili smo se na Institut za tumore točnije na odjel dječje onkologije,a cilj je bio uljepšati im što više taj dan boravka u bolnici i donjeti osmijeh na njihova prekrasna lica.
 Stigli smo na odredište, a već na samom ulazu dočekao nas je psiholog odjela te uveo i pripremio za daljni obilazak.
Opisao je njihov način rada i kako im dan inače teče. Nakon toga uputili smo se u jednu po jednu sobu popričati sa svakim bolesnikom i pokloniti im jednu od pahuljica. Ganule su nas priče svakog pojedinca i njihova radišnost i hrabrost. Bez obzira na to koliko godina imao, svatko od njih  u sebi je imao snagu pravog ratnika i borca, upravo ratnik čiju snagu nosi želi biti i Jan kad odraste,a Petra snažna medicinska sestra.
I tako svatko od njih ima svoju želju, a najveća im je da iz ove bitke izađu kao pobjednici.
Njihovi roditelji su također s njima , a većina djece je taj dan sa svojim roditeljima napustila bolnicu i ove blagdanske dane provela u krugu najbližih.
Nakon prvih soba pridružili su nam se i doktori-klauni iz udruge Crvenih noseva koji su pogodili pravo vrijeme da se udružimo i zajedno pod njihovim vodstvom , a mi kao zbor zapjevamo svima božićne pjesme pa su trenutci tamo postali još veseliji.
Nakon šta smo obišli sve i unjeli malo čarolije prošlo je naše vrijeme posjeta pa smo lagano krenuli kući.
Dolaskom smo im odlučili razbiti svakodnevnu monotoniju i razveseliti ih, a po njihovim reakcijama mislim da smo to postigli i radujemo se našoj sljedećoj posjeti.


                                                                            volonteri:
            Nives Havidić,Marija Timko,Veronika Bišćan,Marija Marić,Karmen Ružić,Ines Marković