Humanitarne akcije

S obzirom na zanimanje za koje se školuju, učenici naše škole humanitarno su osviješteni te sudjeluju i odazivaju se mnogim humanitarnim akcijama.

2007./2008.

Učenici IV. razreda organizirali su izradu i prodaju prigodnih pisanica i uskršnjih čestitki na Cvjetnom trgu, a novac su u darivali u dobrotvorne svrhe, za potrebe štičenika Dječjeg doma Zagreb.

2008./2009.

Od školske godine 2008/2009. učenici prvih razreda 20. listopada obilježavaju Dan jabuke, na način da se proizvodi od jabuke prodaju za simboličnu naknadu učenicima i nastavnicima naše škole, a sakupljeni novac darivaju u dobrotvorne svrhe.

2009./2010.

Učenici naše škole sudjelovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja starih traperica  s ciljem obaranja Guinnesovog rekorda najvećih traperica na svijetu, a prikupljena sredstva donirana su udruzi „Krila“.

2010./2011.

Učenici i nastavnici sudjeluju u UNICEF-ovom projektu-humanitarnoj akciji „Škole za Afriku“

Psihologinja škole Renata Brekalo Papac, prof. (koordinatorica akcije) održala je kratka pedavanja i prikaz filma s ciljem edukacije i senzibiliziranja učenika za teškoće života i školovanja njihovih vršnjaka u Africi. Financijska su se sredstva prikupljala tijekom prvog polugodišta na razini škole.

Akcija solidarnosti za beskućnike grada Zagrebau organizaciji Crvenog križa, prikupljanje odjeće i obuče od strane učenika i roditelja, ali i nastavnika.

Svake godine učenici naše škole sudjeluju u akcijama

      - dobrovoljnog darivanja krvi na Dan darivatelja krvi, 25. listopda;

      - prikupljanja simboličnih priloga za Crveni križ te

      - učenici IV. razreda prikupljaju sredstva i kupnjom prehrambenih namirnica posjećuju i štičenike umirovljeničkog   doma.